Србија: Протести против увођења ковид пропусница

protest-skupstina-srbije-kovid-propusnice

У више српских градова грађани су протестовали против увођења ковид пропусница 

Око хиљаду грађана вечерас је блокирало раскрсницу улице Кнеза Милоша са Булеваром Краља Александра, као одговор на увођење ковид пропусница у Србији. За сутра увече у 20 часова је заказан нови скуп.

Народ је, по свему судећи, решио да се не мири са ковид фашизмом режима Александра Вучића. Као 7. јула прошле године, људи су се поново спонтано окупили испред Скупштине Србије, а затим блокирали горе поменуту раскрсницу.

Изашли су људи испред Скупштине Србије, где су и блокирали саобраћај на углу Булевара краља Александра и Таковске, узвикујући пароле против ковид пропусница, али и актуелног режима Српске напредне странке.

Грађани су носили транспаренте на којима пише „Стоп ковид-19 терору“.

Окупљени грађани кажу и да млади који не могу или не желе да се вакцинишу, а који раде у угоститељским објектима, немају новац да свака два дана плаћају тестирање.

Додају и да је небитно што ће ковид пропуснице важити само три сата и истичу, „да је боље спречити на време“ овај потез. Такође наводе да је увођење ковид пропусница „само почетак“ и да се на овај начин „опипава пулс народа“.

Протест и у Нишу

Нису грађани данас протестовали само у Београду, пошто се група од неколико десетина грађана окупила се на централном тргу у Нишу, где је дигла глас против увођења ковид пропусница.

Окупљени су се организовали путем друштвених мрежа, а једна од грађанки рекла је да против ограничења и да људи треба да имају могућност избора „зато што се крије да многи вакцинисани умиру“.

На скупу нико није носио маску, а спомињали су између себе да ће се окупити и сутра увече од 20 сати.

Нису забележени инциденти.

Извор:
СТАЊЕ СТВАРИ