РУСИ ЋЕ СЛАВИТИ И ОЧЕВ ДАН: ПУТИН УКАЗОМ ПРОГЛАСИО НОВИ ПРАЗНИК

putin

ПРЕДСЕДНИК Русије Владимир Путин потписао је указ по коме ће се сваке треће недеље у октобру славити Очев дан.

У образложењу новог празника се каже да ће то славље бити са циљем јачања породице и повећања значаја очинства у васпитању деце. Већ 17. октобра ове године у Русији ће се први пут славити нови празник.

У јулу је Министарство рада и социјалне заштите Руске федерације предложило да се расправља о иницијативи празновања очевог дана. Иначе, предлог је стигао од Ане Кузњецове која је тада била опуномоћеник председника Русије за права деце. Кузњецова, која је сада постала посланик у руском парламенту, сматра да ће нови празник подржати милиони очева и мајки. Руси су до сада имали Дан мајки, затим Дан заштите деце, као и Дан породице, љубави и верности.

  • Сви ти празници су нова етапа у прилазу нових односа према породици. Код нас се породица састоји од оца, маме и деце – казала је Кузњецова.

Председник Путин као и многи у Русији је истицао да деца морају да имају тату и маму, а не „првог и другог родитеља“, што подржавају они који сматрају да геј популација има право да усваја и васпитава децу. Путин је наглашавао да у руској традицији није да геј популација узима децу и васпитава их.

  • Немамо ништа против геј популације, они имају права на рад и друге слободе и обавезе у друштву. Као грађани су равноправни са осталима. Али смо против агресивне пропаганде геј популације, поготово према младим нараштајима – објаснио је Путин.

Извор:
ИФН