Оженио се потомак Романових у Русији, на слављу краљевске породице из целог света

Потомак-Романових

Венчању су присуствовале стотине страних гостију, а међу њима су били представници преко 20 династија из целог света.

Потомак последњег руског цара Николаја II оженио се данас на раскошној церемонији у Русији. Уједно ово је прво краљевско венчање у Русији откако је у Бољшевичкој револуцији срушена монархија Романов пре једног века.

Велики војвода Георгиј Михајлович Романов венчао се са италијанском вереницом Ребеком Вирџинијом Бетари у катедрали Светог Исака у Санкт Петербургу пред десетинама краљевских гостију, пренела је локална веб страница Фонтанка.ру.

Ово је велики догађај за Русију, где се први пут после 120 година одржало венчање неког члана породица Романов.

Војвода Георгиј Михаилович Романов данас се оженио Италијанком Ребеком Батини, у Катедрали Светог Исака (Исаков Сабор) у Санкт Петербургу.

Мало пре свадбе војвода је дао изјаву за Фонтаку.ру о избору града за њихово венчање: „Ово је било прво место у Русији на које смо се вратили и веома је блиско мојој породици“, рекао је.

„То је веома, веома блиско са нашом породицом“, рекао је Романов за Фонтанка.ру, додајући да је Санкт Петербург „историја Русије“ и „историја Куће Романових“.

Пар је разменио бурме бренда фаберже, пило се сицилијанско вино и конзумирала храна коју је припремио угоститељски магнат Јевгениј Пригожин, који је познатији по надимку „Путинов кувар“, пренела је Фонтанка.ру.

Бетарини (39) је била одевена у белу сатенску хаљину коју је дизајнирала Рим Акра, која је „облачила“ познате личности попут Бјонсе, Мадоне, Анђелине Џоли и Меланије Трамп. Имала је тијару коју је дизајнирала кућа Чаумет, званична златарска кућа царице Жозефине и Наполеона, наводи руски портал.

Међу 1.500 гостију било је око 50 чланова краљевских породица из европских земаља, укључујући Белгију, Бугарску, Шпанију и Напуљ. На списку гостију наводно су се нашли и Сара Фаберже, енглеска уметница и ћерка јувелира Петра Карла Фабержеа и портпарол Министарства спољних послова Русије Марија Захарова.

Венчање је трајало два сата, а само трећина гостију позвана је на пријем у руски Етнографски музеј, који је симболично основао Николај II.

Георгиј Романов (40) је потомак Николаја II, кога су бољшевици погубили заједно са породицом у јулу 1918. у граду Јекатеринбургу.

Рођен је у Мадриду а мама му је велика војвоткиња Марија Романова и тата пруски принц Франц Вилхелм од Хохензолерна. Већи део свог живота провео је у Шпанији и Француској, пре него што је 1992. први пут посетио Русију са својим дедом, великим војводом Владимиром Кириловичем. То путовање је описао као пут пун емоција.

Своју супругу Бетарини је упознао у Бриселу током боравка у Европском парламенту. Она је ћерка италијанског амбасадора у Белгији, а радила је као писац и лобиста. Сада је директорка Руске царске фондације. По руској царској традицији, Бетарини је прошле године прешла у православну веру у Руској православној цркви и узела име Викторија Романова.

„Почиње ново поглавље наше заједничке животне књиге. Као писац, надам се да ће предстојеће путовање бити пуно љубави, неизвесности и авантуре као што је био први део наше животне књиге”, написала је Бетарини на Инстаграму пошто су објавили веридбу у јавности. Романов је почетком године рекао да се нада да ће венчање показати “лепу страну Русије, њену културу и историју“.

Велики кнез Георгије Михајлович је син кнегиње Марије Владимировне, која се налази на челу царског дома Романових, и њеног супруга великог војводе Михаила Павловича од Русије. Ребека, ћерка италијанског дипломате из племићке породице, према руској традицији, примила је православље и добила име Викторија Романова.

Извор:
ХРОНОГРАФ