Природна решења против мува

ruzmarinС мувама у стану и кући боре се апсолутно сви, а како бисте се решили ових досадних летних напасника не морате куповати скупа средства неугодног мириса већ их се можете решити уз помоћ природе. Муве мрзе медитеранско биље. То је тајна уз помоћ које ће те се решити напасника.

Рузмарин и ловор

Помешајте неколико гранчица рузмарина те неколико сувих листова ловора. Размрвите их и ставите у украсне посудице.

Посудице ставите у кухињу поред канте за смеће, у дневни боравак или где год вам се сакупљају муве. Ово биље има интензиван мирис који ви нећете јако осетити, а који освежава простор и тера муве.

Мента је добра против мува

Помешајте шалицу воде и 25 капи етеричног уља менте. Мешавину улијте у бочицу с распршивачем те пошприцајте просторију кад год се сетите.

Мента, односно метвица има врло нежан и угодан мирис који делује позитивно на дисајне путеве, а који досадне муве никако не воле.

Лаванда

Око куће, на прозор или на балкон у вазе засадите неколико биљака лаванде. Лаванда се врло лако одржава, има угодан мирис, прекрасан је украс, а што је најважније врло успешно тера муве, комарце и остале досадне инсекте.

Лаванду можете употребити и као менту, а све што вам је потребно је мало воде и неколико капи етеричног уља ове љековите биљке.

Народни Лек