Аустралијски милијардер Клајв Палмер: Предсједница владе Новог Јужног Велса под утицајем фармацеутског лобисте

klajv-palmer

Предсједница владе Новог Јужног Велса Гледис Бараџиклијан је под утицајем лобисте из Сиднеја коме Астра Зенека и Фајзер плаћају десетине милиона долара да се вакцине прогурају, рекао рударски магнат

Аустралијски рударски магнат и милијардер Клајв Палмер каже да је предсједница владе Новог Јужног Велса, Гледис Бараџиклијан, под утицајем фармацеутског лобисте и да намјерно уништава мале предузетнике.

„Мене лично више брине што ни Фајзер ни Астра Зенека нису дозволили да се њихови производи продају у Аустралији све док им аустралијска влада није обезбиједила потпуну правну некажњивост – да ако неког убију или учине богаљем, не буду одговорни они, него влада. Сматрам да је то врло узнемирујуће – да влада није стала на становиште да каже: ,Ако сте сигурни у свој производ, требало би да станете иза њега.ʻ“

Шта бисте рекли људима из Сиднеја – 1600, 1800 случајева, ужасно је, људи умиру по болницама… Станите мало… Видјели смо да људи умиру по болницама. Не умиру од лажне болести – умиру од ковида-19. С обзиром на ово што говорите, осјећате ли се одговорним?

Ја у то не вјерујем, знате…

Шта бисте рекли предузетницима који не могу наставити пословање јер им премијерка говори да је једини излаз у двије вакцине…

Рекао бих да их премијерка лаже. Она је под истрагом Независне комисије против корупције (Independent Commission Against Corruption, ICAC – нап. Стања ствари). Одређени лобиста у Сиднеју који контролише Либералну странку у Сиднеју рекао јој је да је једини начин да се ослободи истраге да гура причу о двије вакцине. А његови клијенти су Астра Зенека и Фајзер. То бих ја рекао.

Шта је с пословном страном свега тога? Не могу отворити врата својих радњи док не добију двије вакцине…

Ако ми допустите да одговорим на Ваше питање, одговорићу…

Ви одговарате о истрази, то је политика… Људи покушавају да поново покрену своје послове…

Допустите ми да одговорим на питање… Тако бих им рекао. Да оно што им премијерка говори није истина. Да не би требало да су закључани. Требало би да је омогућено слободно пословање. Влада ово користи као изговор да их уништи. Они то знају.

Шта, мислите да премијерка Новог Јужног Велса хоће да уништи фирме?

Тачно.

Зашто би то радила?

Како сам покушао да Вам објасним, она је под утицајем једног лобисте из Сиднеја, коме Астра Зенека и Фајзер плаћају десетине милиона долара да би се ово прогурало, да се вакцине прогурају. Зато. Питали сте и дао сам Вам одговор. И то сам лично сазнао. И спреман сам да дам изјаву овде, пред полицијом или било ким ко хоће да зна шта се дешава.

Дали сте изјаву, али дајте име…

Хоћу и то…

Извор:
СТАЊЕ СТВАРИ