Специјалци Росу јутрос распоређени на Јарињу и Брњаку

kosovo

Припадници специјалне јединице Росу су јутрос стигли на два административна прелаза на северу Косова са око 20 возила, од чега више од 10 блиндираних, преноси Спутњик.

Како Косово онлајн сазнаје још два блиндирана возила са припадницима Росу налазе се и на магистралном путу Лепосавић-Митровица, код скретања за манастир Бањска.

Припадници Косовске полиције су јуче и у ноћи између суботе и недеље на Јариње допремили и десетак монтажних контејнера, шти је изазвало забринутост Срба на северу Косова.

„Ми немамо одговоре из Косовске полиције о чему се ради, чему ови потези којима се дестабилизује ситуација свега пар дана након посете Мирослава Лајчака. Позивам грађане да буду уздржани и не наседају на провокације, а ми ћемо пажљиво анализирати новонасталу ситуацију”, рекао је јуче председник општине Лепосавић Зоран Тодић.

Video Player

Надлежни из Косовске полиције потврдили су касније за поједине медије контејнери на Јарињу се постављају ради побољшања услова за рад и надзор прелаза, наводи Спутњик.

Тим поводом се јуче огласио и директор Канцеларије за КиМ Петар Петровић који је рекао да има сазнања да власти у Приштини планирају да у току данашњег дана „почну да скидају српске регистарске таблице на административним прелазима и замењују их такозваним привременим приштинским пробним ознакама”.

„Куртијев подли наум говори о најбруталнијем кршењу Бриселског споразума којим се регулише слобода кретања, као и остали споразуми постигнути у Бриселу овим поводом”, истакао је Петковић.

Извор:
ПОЛИТИКА