Влада Црне Горе: Ужаснути смо понашањем полиције Србије према сину премијера Кривокапића

vlada cg

Из Владе Црне Горе су реаговали због, како су навели, односа полиције Републике Србије према породици премијера Здравка Кривокапића.

„Обавештавамо јавност да су синоћ, у Београду, припадници полиције Републике Србије на груб и недопустив начин атаковали на сина председника Владе Црне Горе проф. др Здравка Кривокапића у тренутку када се својим аутомобилом паркирао испред зграде у којој, са породицом, живи једна од кћери премијера Кривокапића. У пратњи премијеровог сина, који је штићена личност, био је полицијски службеник УП Црне Горе. Полицијски службеници Републике Србије, репетирајући пиштоље, затражили су од премијеровог сина, у тренутку када је излазио из аутомобила, да стави руке на главу, па на кров аутомобила, правдајући свој поступак наредбом коју су добили, не показавши при том никакав писани налог“, наводи се у саопштењу.

Додаје се да су деца и унуци премијера Кривокапића, из безбедносних разлога, већ током ноћи из Београда допутовали у Црну Гору.

„Ужаснути смо и забринути због односа полиције Републике Србије према деци црногорског премијера, посебно имајући у виду да су због сличних непријатности кћерке премијера Кривокапића већ једном морале напустити Београд. Све даље активности поводом овог случаја ће преузети Министарство вањских послова Црне Горе“, наводи се у реаговању Владе.

Извор:
НСПМ