Демократе: Абазовић нам је свима забио нож у леђа

Дритан Абазовић

Демократска Црна Гора оптужила је потпредседника Владе Дритана Абазовића за „превртљивост и политичко лицемерство“.

Ова изјава је дошла пошто је Абазовић рекао да ће оборити Владу ако буде смењен министар полиције Сергеј Секуловић.

Из странке председника Скупштине Алексе Бечића оцењују да је Абазовић „забио нож у леђа“ свима са којима је био у коалицији и који су му били надређени и да наставља „у свом препознатљивом стилу“.

Додају да Абазовић „мисли да ће невиђеном медијском хистеријом након 5. септембра прикрити истину, сакрити своју превртљивост, сакрити то што константно покушава да седи на десет столица“.

„Преиграо си се Абазовићу, провалили су те сви, провалили су те и Црногорци, и Срби, и припадници мањинских народа, јер виде да код тебе нема трунке искрености. Људима се ових дана гади од тога како нападно покушаваш да се обрачунаваш са премијером и купиш заслуге за успешну акцију 5. септембра, а био си против те акције, против устоличења и све време солирао, како би ДПС преузела власт и контролу над Цетињем и Црном Гором“, пише у саопштењу Демократа.

Навели су да је Абазовић „највише од свих добио у Влади“, и да се вечерас „обрушио на осталих 37 посланика који немају ниједног члана Владе и прети да ће он неког рушити“.

„Изволи, обори Владу ако имаш петље. Немаш наравно и само блефираш да би покушао да тргујеш као много пута до сада“, поручиле су Демократе.

Из те странке су негирали Абазовићеве наводе да су препрека избору Тужилачког савета и поручили му да заборавља да каже да је досадашњи Тужилачки савет престао да постоји и спроводи науме одлуком председника Скупштине.

Истакли су да се са њима око избора независног и професионалног Тужилачког савета може договорити свако, али не и онај ко „мисли да ће да поставља партијске чланове“.

Извор:
НСПМ