Канцеларија за КиМ: Тројица Албанаца напала и брутално претукла Николу Перића из Зебинца код Гњилана док се враћао са испаше стоке

nikola peric

Никола Перић (23) из села Зебинце код Гњилана, у општини Ново Брдо, нападнут је данас око 19 сати, саопштила је Канцеларија Владе Србије за Косово и Метохију.

Како се наводи у саопштењу, Перић се враћао са испаше стоке, када му је „пут препречио аутомобил из ког су изашла тројица Албанаца и мучки га напала“.

Он је са више повреда упућен на преглед у болницу, у Гњилане, а читав случај је пријављен полицији. Како сазнајемо, њему је поломљен је нос и има више модрица по целом телу.

Након збрињавања у КЦ у Грачаници, Перић је од стране припадника КП  спроведен у просторије Регионалне дирекције КП у Гњилану, како би од њега узели изјаву у вези напада.

Канцеларија констатује да је ово наставак таласа инцидената према Србима на Косову и Метохији, којих од почетка године има скоро 90 и додаје да је овај инцидент изазвао је огромну узнемиреност и револт међу српским становништвом у овој општини.

Канцеларија за Косово и Метохију захтева да починиоци овог злочина буду што пре откривени и санкционисани, а безбедносна ситуација у српским срединама подигнута на још виши ниво, наводи се у саопштењу.

Извор:
НСПМ