У помоћ око издаје вечерас у Брисел иде и Вучић

Vucic-Dacic-Taci-briselБРИСЕЛ – Технички дијалог Београда и Приштине завршен је без изјава за јавност, а нерешеним питањима бавиће се вецерас председник Владе Србије Ивица Дачић, вицепремијер Александар Вучић и ратни злочинац Хашим Тачи на радној вечери код високе представнице за спољну политику и безбедност Кетрин Ештон.

Дијалог радних група за полицију и правосуђе, који је почео јутос, завршен је поподне, а то што се нико од учесника није обратио јавности знак је да се главни терет преноси на премијерски ниво и да ће о нерешеним питањима бити речи током вечере која је заказана за осам сати.

Како је новинаре обавестила портпаролка високе представнице Маја Коцијанчич, Ештон ће, заједно с комесаром за проширење Штефаном Филеом, сутра саставити кратко писмо којим ће земље чланице обавестити о напретку у спровођењу Бриселског споразума.
„То писмо ће бити послато свим земљама чланицама у контексту расправе на министарском савету у Луксембургу у уторак“, рекла је Коцијанчич.

Министарски савет, кога чине шефови дипломатија земаља чланица ЕУ ће у уторак припремити предлог закључака о почетку преговора о придруживању са Србијом, а шефови држава влада на самиту у Бриселу 28. јуна.

ТАНЈУГ