Дарко Младић: Мој отац није имао шансу ни на почетку, ни на крају суђења; Честитам председници Судског већа што је имала храбрости да супростави своје мишљење

darko-mladic

Дарко Младић, син Ратка Младића (78) коме је данас правоснажно потврђена пресуда на доживотни затвор због злочина у БиХ, изјавио је да његов отац „није имао шансу ни на почетку, ни на крају суђења“.

„Нажалост, ‘путујући циркус’ се завршио онако како је и почео“, оценио је Дарко Младић (51) за Радио-телевизију Републике Српске (РТРС).

„Генерал није имао шансу ни на почетку, ни на крају суђења. Честитам председници Судског већа што је имала храбрости да супростави своје мишљење остатку који већ 30 година сатанизује српски народ“, навео је он.

Данашње изрицање пресуде Младићу додатно је поделило народе у БиХ.

Док је за највећи део Бошњака Младић „ратни злочинац и крвник“, за највећи део Срба он је „херој“ заслужан за одбрану српског народа у рату у БиХ и стварање РС.

После изрицања пресуде Младићу, на зидинама Старог Града у Требињу истакнута је тробојка с Младићевим ликом и натписом „ХЕРОЈ“.

Жалбено веће Механизма за кривичне судове у Хагу изрекло је данас некадашњем команданту Војске Републике Српске Ратку Младићу другостепену пресуду којом га је осудило на казну доживотног затвора због геноцида и злочина против човечности.

Извор:
НСПМ