Експлозија у Слободи, Чачак се тресао два сата

cacak

Око један сат иза поноћи у чачанској компанији А.Д. „Слобода“ догодила се експолозија у делу где се производи муниција, а град се тресао скоро два сата. Према до сада доступним информацијама, радници и грађани су евакуисани, нема људских жртвава. а рано је и за процену о материјалној штети. Како незванично сазнајемо, експлодирао је магацин топовских граната.

Према речима очевидаца и мештана који живе недалеко од те фабрике, ватра је почела да се шири муњевитом брзином, па до места несреће скоро нису могле одмах да приђу ни ватрогасно-спасилачке екипе.

„Ми смо морали да побегнемо из куће пошто живимо надомак фабрике, једва смо извукли живу главу“, рекла је за Нова.рс Јелена из Чачка. Према њеним речима, гелери су пљуштали на све стране, а њен супруг је видео како гори један по један магацин.

И остали мештани који живе надомак ове фирме кау да су побегли главом без обзира.

„Ово је језиво, колоне аутомобила, као да је рат“, рекао нам је један младић и додао да је поједине житеље из тог краја евакусиала полиција.

Наша редакција је контактирала и чачанску службу Хитне помоћи у којој су нам рекли, нешто после два часа иза поноћи, да њихове екипе још нису излазиле на терен.

„Нису нас звали из Полицијске управе и Ватрогасне службе још увек“, рекао је наш саговорник.

Грађани Чачка видно узнемирени и забринути, углавном су изашли на улице испред својих кућа и станова. Наша редакција контактирала је једну особу која ради у Слободи и она нам је рекла да у делу где се производи муниција нема треће смене.

„Ту где ја радим троје људи је у ноћној смени, али тај магацин је у делу до Јездине, док је наменска до Придворице. Доста је то удаљено, надам се да је са њима све у реду“, казала је она забринуто за Нова.рс.

Експлозије су се спорадично чуле до три ујутру.

Из Одељења за ванредне ситуације у Чачку упућен је апел грађанима да не отварају прозоре због експлозије која се догодила у компанији „Слобода“ да се не би излагали непотребном ризику. Градом се шири непријатан мирис, а у околини ове фабрике још увек падају честице из ваздуха.

Градоначелник Чачка Милан Тодоровић изјавио је за РТС да нема жртава и повређених.

Он каже да је око 60 радника радило у трећој смени и да су сви одмах евакуисани, а око 2.30х евакуисана су и четири радника који су се од експлозија склонили у подрумске просторије.

„Око 1.30х су се чуле прве детонације, оне су се догодиле у магацину убојних средстава. Добро је да се експлозија и пожар нису се догодиоли у производним халама,“ рекао је Тодоровић за РТС. Магацин се налази на неких 800 метара од улазне капије.

Извор:
НОВА