МУЧЕЊА И УБИСТВА ДЕЦЕ У ХОМОСЕКСУАЛНИМ „ПОРОДИЦАМА”

devojcica

Ово су заиста веома потресни примери злостављања, али то није једини разлог због ког стручњаци сматрају да истополне заједнице нису идеално окружење за гајење деце.

Погледајмо неколико примера са Запада, одакле нам све ово и долази, шта могу да очекују деца коју усвоје хомосексуалци. Ово су заиста веома потресни примери злостављања, али то није једини разлог због ког стручњаци сматрају да истополне заједнице нису идеално окружење за гајење деце. У наредним чланцима пренећемо и другачија искуства – приче деце која су одрасла у таквим заједницама, али нису била злостављана, но и поред тога та деца, која су данас одрасле особе, сматрају да им је ускраћен веома важан део њиховог идентитета – а то је одрастање у присуству другог родитеља.

1. Дечак одбио да мајчину љубавницу зове „тата“

Четворогодишњи Џандре Бота (Jandre Botha) одбио је да назове мајчину (Hanelie Botha) лезбејску љубавницу (Engeline de Nysschen) „татом” – и то платио својим животом. Суд је саслушао доказе од Лидије Нкомо и њене кћерке Алете Лесиба, која је радила за овај пар у њиховој радњи, која је изјавила да је Енџелин де Нишен окрутно напала Џандреа тражећи да је он зове „тата.”

Обе су посведочиле да је, док је Џандре био нападнут, његова мајка пропустила да се умеша или да га заштити. Докази су показали да је задобио страшне повреде, укључујући и оштећење лобање и мозга, као и преломе ноге, кључне кости, руку и карлице. Суд је прихватио исказ професора Мохамеда Даде, стручњака за трауме, који је рекао да су повреде дечака сличне онима особе која је пала с двоспратне зграде.

Приликом изрицања пресуде, судија Вилемс признала је да нема суштинских доказа који би повезивали дечакову мајку Ханели с нападима, али је изјавила да је једнако крива за убиство јер није испунила своју законску дужност да заштити дете од злостављања и насиља. Суд је утврдио да је лагала др Елну Гибсон, једног од доктора који су лечили Џандреа, рекавши да је дечак задобио повреде након што се оклизнуо у кади.

Судија је критиковала Ханели због тога што социјалним радницима који прате Џандреов напредак, након што је добила старатељство над њим за време дуготрајне судске битке са својим бившим супругом, није пријавила да њена љубавница злоставља Џандреа. Она такође није пријавила злостављање ни свом бившем супругу. Дечаков отац је постао свестан Џандреовог злостављања тек на дан његове смрти, 12. јуна 2003. године. Де Нишенова га је контактирала и рекла да је Џандре пао раније тог дана и преминуо.

Извор: www.iol.co.za

2. Геј пар ослобођен оптужби за злостављање дечака – социјални радници се бојали да не испадну хомофобични

Хомосексуални хранитељски пар ослобођен је оптужби за сексуално злостављање рањивих дечака о којима су се старали јер су се социјални радници плашили да ће бити оптужени за дискриминацију ако истраже жалбе, закључила је истрага. Крејг Фонч (Craig Faunch) и Јан Воти (Ian Wathey) били су један од првих хомосексуалних парова у земљи који су званично добили одобрење да буду хранитељска породица. У само 15 месеци бринули су се о 18 деце. У стварности, они су били педофили, који су више пута злостављали децу која су им била поверена.

Чак и кад је мајка двоје деце пријавила своје сумње надлежнима, службеници су прихватили објашњења мушкараца и нису ништа предузели. Уместо да спрече да деца остану код Фонча и Вотија, послали су им још дечака са озбиљнијим проблемима. Њих двојица су злостављали четири дечака између осам и 14 година.

Дечја добротворна установа Kidscape изјавила је да су они који су били задужени за надзор над безбедношћу деце у старатељству о Фонча и Вотија допустили да политичка коректност превлада здрав разум. Извештај је такође оптужио Савет да није спровео одговарајуће процене пре и после смештаја деце код Фонча и Вотија. Међу њиховим жртвама је био и 14-годишњи дечак са Аспергеровим синдромом, што је облик аутизма, који је био на менталном узрасту детета од седам година, а Воти га је присилио да гледа геј порнографију.

Јучерашњи извештај каже да је Одбор за удомљавање који је дао одобрење Фончу и Вотију прихватио без оклевања њихов захтев да се брину само за дечаке на основу тога што се не осећају спремним да се брину о девојчицама.

Извор: www.dailymail.co.uk

3. Геј пар оптужен за силовање више усвојене деце

Џорџ Хараз (George Harasz) и Даглас Вирт (Douglas Wirt), брачни пар који живи у Конектикату, ухапшени су 2011. и оптужени за сексуално злостављање двојице од девет усвојених дечака. Од 2000. године, Хараз (49 год.) и Вирт (45 год.) – који се баве узгојем паса, усвојили су три пара тројки. Двојица дечака, у доби од 5 и 15 година, првобитно су оптужили Хараза да их је сексуално злостављао. Хараз је био оптужен за сексуално злостављање првог степена, а Вирт за сексуални напад трећег степена на петнаестогодишњег дечака.

Једна од наводних жртава раније је сведочила на суду да је од њих двојице злостављан од своје шесте године. Тинејџер је тврдио да су га Хараз и Вирт додиривали и злостављали, и терали га да изврши сексуалне радње над њима. „Наизменично су ме силовали изнова и изнова”, рекао је оштећени. „Ко год би то урадио детету заиста је болесна особа, лудак.”

Извор: gothamist.com

4. Лезбејке чекићем тукле петогодишњег сина

Лезбејски пар Рејчел Стивенс (Rachel Stevens, 29), и њена партнерка Кејла Џонс (Kayla Jones, 26), које су чекићем тукле свог петогодишњег сина, залепиле му очи траком и удариле га у препоне у бруталном нападу због ког је претрпео два инфаркта, осуђене су на 20 година затвора. Дечак је хоспитализован у децембру 2015. године са повредама на лицу и нападима, а доктори су тада открили да има више сломљених костију. Такође је претрпео и два инфаркта као резултат напада.

Случај је први пут изашао на видело почетком децембра 2015. године, када је петогодишњи син Стивенсонове пребачен у Медицински центар Св. Џон у Талси. Лекари у болници контактирали су полицију након што су утврдили да дете има неколико сломљених костију у разним фазама зарастања и да је изгледало потхрањено. Истражитељи су након тога разговарали с дечаком и сазнали да је дете било везивано, да му је преко очију стављана лепљива трака и да је закључаван соби, наводи се у документу. Дечак је такође тврдио да га је мајка ударила чекићем по руци и да су га она и Џонсова ударале каишем по целом телу.

Према изјави полиције, страшна злостављања трајала су неколико месеци. Дечак је једном приликом рекао да га је маћеха толико јако шутнула у препоне да је почео да крвари.

Извор: www.dailymail.co.uk

5. Лезбејке осуђене на доживотну казну због убиства детета

Јужна Каролина: лезбејски пар, Ерика Меј Батс (Erica Mae Butts) и Шанита Летрис Канингем (Shanita Latrice Cunningham) колабирале су на суду када су добиле доживотну казну због убиства малог детета. Двема женама, старим 25 година и пореклом из Самервила у Јужној Каролини, у петак је речено да ће остатак живота провести у затвору због пребијања Серенити Ричардсон (Serenity Richardson) 2009. године, док је дете било у њиховом старатељству.

„Скоро је немогуће речима тачно описати шта су те жене урадиле тој јадној девојчици“, рекла је Елизабет Гордон, помоћница тужиоца Округа Чарлстон. „Више пута су је тукле каишем и пластичним вешалицама. Можете видети трагове удараца по телу овог детета. Не постоји ниједан део њеног тела који је остао неповређен, осим стопала.”

„Објашњење које су дале (за то што су је тукле) јесте да Серенити није пишкила у ношу”, рекла је Елизабет Гордон. „Њихово објашњење гласи – нисмо знали да ће је оно што смо урадиле убити.” До тренутка када је хитна помоћ стигла до девојчице, она је већ била мртва. Судија Окружног суда Дидра Ричардсон рекла је да је ништа није тако снажно потресло као фотографије претучене девојчице.

Извор: www.bellenews.com

6. Мајка убила бебу након што се растала од лезбејке

Мајци која је удавила свог сина када се разишла с лезбејском партнерком јуче је одређен смештај у психијатријској болници. Краљевски Суд Кардифа обавештен је о томе да је Керол Стоукс (Carol Stokes, 32), затруднела с пријатељем након што су она и њена љубавница, Колин О’Нил, с којом је живела, одлучиле да желе да имају дете. Али наводно је удавила шеснаестомесечног Луиса у кади само недељу дана након што ју је госпођица О’Нил напустила.

Стоуксова је извршила своју претњу недељу дана након што јој је О’Нилова рекла да одлази. Дејвис је додао: „Узела је бебу која је спавала и потопила је у допола напуњену каду. Беба се удавила, али јој је онда, мислећи да је још жива, ставила конопац око врата и задавила је. Онда ју је обукла и нежно је ставила на кревет пре него што је отишла до локалне болнице и рекла запосленима шта је урадила.”

Извор: www.independent.co.uk

7. Лезбејка на смрт претукла сина своје партнерке

Лезбејка из Харлема тукла је малог сина своје љубавнице до смрти – поломила му је три ребра и пробила му јетру – једноставно зато што се упрљао, рекли су јуче извори из полиције. Кармен Молина (Carmen Molina, 32) и мајка, двадесетогодишња Захира Матос (Zahira Matos), оптужене су за убиство другог степена малог Јованија Телеза (Yovany Tellez) – који је имао 60 модрица по целом телу – и чека их максимална доживотна казна без могућности помиловања.

„Оне су злостављале дете у одређеном временском периоду. То су једноставно чудовишта која туку децу”, рекао је један полицајац.

Мали Јовани је умро у болници Св. Луке у 2:26 у недељу. Узрок смрти био је смртоносни синдром злостављања деце – вишеструки ударци који су му поломили три ребра, пробили му јетру, згњечили му доњи трбух и сломили ногу, рекли су извори из полиције. Жена која живи директно испод, рекла је да је у два сата ујутро чула дечији врисак који ју је „оборио с ногу“. У изјавама полицајцима, обе жене су признале да су га више пута ударале песницама и тукле каишем, кажу извори. Матосова је прво рекла полицајцима да је за модрице на телу њеног сина крив њен муж, али је током испитивања поклекла и признала да је претукла дечака, рекли су извори. Молина је рекла да се дечак упрљао и да је она због тога побеснела, и почела да га шутира у стомак, кажу извори.

Вокерова је рекла да је, када је ушла у стан, дечаково тело било модро. „Било је стварно ужасно”, рекла је. „Дечак је на рукама, стомаку и ногама имао модрице, а крварио је из ректума. Одмах сам посумњала на насиље.”

Извор: nypost.com

8. Пронађено троје изгладнеле деце, једно везано за под

Три изгладнела детета – укључујући и оно које је било везано за под како би га спречили да добије храну – пронађена су прошлог месеца у прљавој кући једног пара из северне Калифорније, саопштиле су власти. Све троје – два дечака и девојчица – смештени су у заштитно старатељство, а једно је примљено у болницу, изјавио је у петак шериф округа Монтереј Скот Милер.

Власти су их нашле у кући у Салинасу, у Калифорнији, 14. марта, након што су два дечака пропустила заказане састанке, према неколико објављених извештаја. „Био је то посебно гнусан случај”, рекао је Милер за Монтереј Хералд. „Месецима су деца једва ишта јела.”

Дечаци су стари 3 и 5 година, а девојчица 8 година, рекле су власти, и сви су имали модрице и знакове других физичких и емоционалних повреда. Девојчица, за коју се чинило да је претрпела најекстремније злостављање, била је везана за под како би је спречили да добије било какву храну, рекли су. „Чини се да је мала девојчица била главна мета овог злостављања”, наставио је Милер, додајући да је изгледала „као жртва концентрационог логора.” Било је доказа да је можда закључавана у ормар, као и да је понекад била везана за глежањ, а понекад и огрлицом око врата, рекао је Милер.

Ерика Дуан Крејг (Erica Dwan Craig, 31) и Кристијан Џесика Дијана (Christian Jessica Deana, 44) ухапшене су на лицу места због сумње да су починиле кривично дело окрутности, затварања и због других оптужби. Власти су рекле да се чинило да су се жене припремале да побегну пре него што су ухапшене. Девојчица и старији дечак били су усвојени, а млађи дечак је био син једне од те две жене, рекао је Милер.

Извор: www.foxnews.com

9. Аустралијски пар осуђен због дечје порнографије са „усвојеним сином” из Русије

Аустралијски пар је оптужен да је снимио хард-кор порно филм са својим „усвојеним сином” за интернационални порнографски синдикат познат као Boy Lovers Network. Пар је купио дете од његове руске мајке за 8.000 долара 2005. године.

Истражитељи кажу да су Њутон (Newton) и Труонг (Truong) летели с дечаком од Аустралије, до Сједињених Држава, Француске и Немачке да би забележили снимке најмање осам других педофила који су га сексуално злостављали. Они су делили слике и видео записе на својој изопаченој мрежи, која се специјализовала за приказивање дечака старости између 6 и 8 година, рекли су федерални тужитељи. Један видео снимак откривен ове седмице показује да је Њутн вршио сексуални чин на дечаку када је овај имао мање од две недеље.

„Ови људи изложили су то дете неким од најгорих дела експлоатације које је ова канцеларија икада видела”, рекао је амерички државни тужитељ Индијане Џо Хогсет након саслушања. Њутон и Труонг су живели с дечаком у Лос Анђелесу. Детету су испрали мозак да верује да је сексуално злостављање нормално понашање, рекао је Бејкер. Аустралијске власти сумњају да су мушкарци користили исте технике и за другу децу. У почетку, Њутон и Труонг су тврдили да су оптужени због своје сексуалне оријентације.

Извор: www.nydailynews.com

10. Три мушкарца оптужена за злостављање деце

Трећи мушкарац оптужен је у случају Карла Филипа Херолда (Carl Philip Herold) и злостављања деце. Херолд, његов партнер Чарлс Вокер Данавант (Charles Walker Dunnavant), а сада и Марк Бедвел (Mark Bedwell) суочавају се с различитим оптужбама за сексуално злостављање.

Бедвел досад није поменут ни у једном претходном поступку. Судски документи показују да је Бедвел оптужен у шест тачака за содомију детета старијег од 12 година и млађег од 16 година и једну тачку за завођење детета. Херолд и Данавант су оптужени за држање дете у заточеништву у кући осам месеци. Херолд се терети у шест тачака за заверу за вршење содомије, четири тачке за содомију, три тачке за сексуално злостављање детета млађег од 12 година, саучесништво, злостављање деце у тешком положају и заверу за сексуално злостављање. Данавант је оптужен у шест тачака за заверу за вршење содомије, четири тачке за содомију и сексуално злостављање детета млађег од 12 година, заверу за сексуално злостављање деце и тешко злостављање деце.

Извор: whnt.com

11. Дечак започео промену пола са осам година

Једанаестогодишњи Томас Лобел (Thomas Lobel) добија терапију која зауставља лучење његових мушких хормона да не би ушао у пубертет. Почео је транзициону терапију када је имао осам година. Његове усвојитељке, лезбејски пар Полине Морено (Pauline Moreno) и Дебра Лобел (Debra Lobel), браниле су Томасову одлуку, који се сада зове Тами, да почне с третманом како би променио пол у тако младом узрасту.

Лезбејски пар из Берклија у Калифорнији непопустљив је у томе да га нису натерале да донесе одлуку да постане девојчица; изјавиле су да је једна од првих ствари коју им је Томас рекао када је научио знаковни језик у узрасту од три године, а који је научио због говорне сметње, био: „Ја сам девојчица”. Полин каже да је Тами била срамежљива и несрећна као дечак у поређењу са старијом браћом.

Имплантат за сузбијање лучења хормона, који му је имплантиран у леву надлактицу и мења се сваке године, одложиће природан процес за дечака од 11 година: тј. спречиће га да развије широка рамена, добије дубок глас и длаке на лицу тако што спречава лучење мушких хормона. Његови родитељи кажу да ће му хормонско лечење дати времена да схвати да ли жели да у потпуности пређе у женско или да прође кроз пубертет као дечак.

Ако се њихов син одлучи за прелазак у жену, може узети и женске хормоне, који ће му променити глас, омогућити му да му порасту груди и развију се друге женске физичке карактеристике.

Извор: www.huffingtonpost.co.uk

12. Трансродни козметичар тукао дете каишем, палио га решетком из рерне

Крajзи Кинг (Kryzie King, 29), признао је да је малог Мајлса Добсона (Myls Dobson) тукао каишем и конопцем, палило га решетком из рерне и закључао на балкону на ниским температурама, само у мајици и кратким панталонама.

„Држао је Мајлса Добсона мртвог у стану најмање 24 сата пре него што је обавестио надлежне.”
Кинг, трансродни козметичар, био је у вези с дечаковим оцем, Окијем Вејдом. Кинг је детету прелепио уста траком док га је тукао како суседи не би чули дететове крике, рекао је тужилац. Када је дечак пронађен, био је изузетно потхрањен, а према Кинговом признању, није имао добар оброк још од 26. децембра, пренео је Блумберг.

Извор: nypost.com

Аутор: Димитрије Марковић

Извор:
ИФН