ПРОТЕСТНО ПИСМО ИКЕИ – ПОДРЖИТЕ И ПОРОДИЦЕ, А НЕ САМО ЛГБТ

ikea lgbt

Показали сте да нас не поштујете, да смо за вас грађани нижег реда, тиме што ничим нисте јавно обележили 15. мај – УН Међународни дан породице, а још мање изостанком јавне кампање ИКЕА Србија којом бисте показали да се залажете и за традиционалне породичне вредности, за коју се залаже 90% Србије.

Преносимо протестно писмо које је Савез православних жена
упутио компанији Икеа Србија доо која је 17. мај,
такозвани дан борбе против хомофобије и трансфобије,
обележила развијањем заставе дугиних боја поред заставе Републике Србије.
редакција iFamNews.com

ПИСМО КОМПАНИЈИ ИКЕА СРБИЈА У ИМЕ ВЕРНИКА И ПОРОДИЧНЕ И ТРАДИЦИОНАЛНЕ СРБИЈЕ!

ИКЕА СРБИЈА ДОО БЕОГРАД

Sara Del Fabbro, директор

Aleksandra Triantafyllidou, директор

Владимир Анђелић, директор

Београд, 20. мај 2021. год

Поштовани,

У име великог броја породичних организација и верујућих грађана који су се обратили САВЕЗУ ПРАВОСЛАВНИХ ЖЕНА желимо да вам изнесемо у њихово и своје име следеће:

– Вашом јавном кампањом коју сте отпочели 17. маја под слоганом „Љубав живи и изван четири зида“ на Међународни дан борбе против хомофобије, бифобије и трансфобије, сте повредили верска и морална осећања већине грађана Србије, хришћанске и муслиманске вероисповести и извршили дискриминацију нас породичних, традиционалних грађана. Показали сте да нас не поштујете, да смо за вас грађани нижег реда, тиме што ничим нисте јавно обележили 15. мај – УН Међународни дан породице, а још мање изостанком јавне кампање ИКЕА Србија којом бисте показали да се залажете и за традиционалне породичне вредности, за коју се залаже 90% Србије.

– Вашом кампањом „Љубав живи и изван четири зида“ промовишете све супротно ономе што су наше традиционалне вредности и морал у Србији. Та јавна политика слободне, истополне љубави, трансродности, која се вешто и снажно заступа као водећа политика и нова нормалност, за нас су промовисање неморала и наметање нечега што се коси са традиционалним, верским и моралним вредностима већине грађана Србије а ЛГБТ+ политика и ЛГБТ+ особе се стављају у повлашћен положај, чиме се врши дискриминација нас породичних људи и верника.

– Ми породични, традиционални и верујући грађани, немамо ништа против сексуалног опредељења ЛГБТ+ особа јер то је њихов избор, слобода и приватна ствар, као ни против тога да ИКЕА води такву своју ИНТЕРНУ пословну политику запошљавања у Србији, која даје подршку ЛГБТ+ особама али имамо против фаворизовања, јавне промоције и системског наметања тих за нас неморалних вредности. Тражимо од вас јавно извињење породичној, традиционалној већини грађана Србије и верницима свих вероисповести због дискриминације, повреде наших моралних и верских осећања а уколико то изостане, покреће се кампања бојкота компаније ИКЕА.

– Како поштовање људских права стављате као ваше водеће вредности и с поносом истичете да је ИКЕА Србија иступила с подршком припреми Закона о истополним заједницама, који је против Устава Р. Србије, подсећамо вас да у грађанска права спадају и верска права. Стога верујемо да сте по вашој пословној политици омогућили вашим запосленима који су православни хришћани, да не раде недељом јер недеља се сматра светом скоро међу свим хришћанима и дан је одмора, породичног окупљања и одласка у цркву. Такође и припадницима других вероисповести у складу са њиховим назорима. Уколико нисте, да то у најкраћем року уведете и будете доследни вашој политици поштовања основних људских права у која спадају и верска и сва остала а не само ЛГБТ+.

У очекивању брзог одговора.

Срдачан поздрав,

САВЕЗ ПРАВОСЛАВНИХ ЖЕНА

Извор:
ИФН