Пуцао на другове: Први снимци хапшења убице из Русије

rusija-pucnjava

Најмање 11 особа, међу којима ученици и једна учитељица убијени су у пуцњави у школу у Казању, главном граду Републике Татарстан. Двојица тинејжера пуцали су на своје школске другове. Један од њих лишен је слободе, а на друштвеним мрежама су се појавили снимци његовог хапшења.

Како јављају РИА Новости, двојица тинејџера отворила су ватру у близини школе, а касније се чула експлозија. Према првим информацијама, један од нападача је ђак школе. На друштвеним мрежама појавили су се снимци хапшења.

Такође, на друштвеним мрежама су се појавиле фотографије на којима је наводно један од нападача, а која је настала непосредно пре напада. Реч је Илназу Галиавиеву.

Локлане власти још нису потврдиле да је он један од нападача.

Други нападач, који је одбио је да се преда полицајцима, на четвртом спрату школе држао је таоце. Полиција је успела да га ликвидира, јавља ТАСС.

Подсећамо, до пуцњаве је дошло данас у Казањској школи број 175, након распуста и нерадних дана који су у Русији трајали 11 дана. Првобитно је јављено да је убијено девет особа – учитељица и осморо ученика. Број жртава је у међувремену порастао на 11. Агенција ТАС С наводи да су повређене 32 особе, од којих су 12 деце и једна одрасла особа пребачени у болницу. На лице места упућено је више од 20 возила Хитне помоћи. Локални званичници саопштили су да је у току евакуација деце. Председник Татарстана упутио се на лице места.

 

Извор:
НОВА