Ковачевић ИЗАБРАН за предсједника Општине Никшић

marko-kovacevic

Са 22 гласова за, 12 против и без уздржаних, Ковачевић је изабран за предсједника Општине

На данашњој сједници Скупштине Општине Никшић, лидер коалиције „За будућност Никшића“ Марко Ковачевић изабран је за предсједника Општине.

Са 22 гласова за, 12 против и без уздржаних, Ковачевић је изабран за предсједника Општине.

Ковачевић се најприје захвалио грађанимa Никшића, који су, 14. марта гласали коалицију „За будућност Никшића“ и коалиционим партнерима на коректном односу.

Како је казао, колеге из опозиције свој партијски пораз желе да представе као друштвени пораз.

„Тачније да симулирају друштвени пораз. Као да у овом друштву није живјело највише људи који су годинама били унапријед поражени и нијесу могли да учествују у било каквој друштвеној акцији. Ти људи су устали и побиједили су“, казао је Ковачевић.

Истакао је да је дошло ново вријеме.

Он је казао да то не значи наметање њихове воље, већ просто да буду заступљени у друштвеној акцији.

“Мој велики сународник и један од најбољих наших политичара Светозар Милетић, борећи се за права наших народа у аустроугарској монархији, непрестано је понављао- Ја сам Србин, али и грађанин. Што је значило да сва права која припадају свим грађанима, припадају и њему и његовим сународницима. Ова реченица за сваки народ, за сваку заједницу која овдје постоји треба да буде посебно назначена, нарочито што грађанин треба да будеознален као носилац суверенитета. Због тога нам је потребно сагласје у свему”, казао је он.

Казао је да неће стварати аутсајдере.

“Ми нећемо скраћивати, већ отварати простор. Ми ћемо јачати грађанина Никшића и на тај начин суверенитет Црне Горе, да помогнемо једни другима и оном најближем до себе иако не мислимо исто”, казао је Ковачевић.

Он је казао да је јачање града патриотизам.

Како је истакао, не треба објашњавати каква је пустош остала иза ДПС-а.

“Поставља се питање да ли ће фактуре за њихове послове стићи нама на наплату или су паре већ однешене. На нама је да доведемо инвеститоре и отворимо нова радна мјеста. Политика је служење, а не каријера. Нисмо и нећемо обећавати превише али ћемо се увијек трудити да испунимо више него што смо обећали. У овим данима побједе Никшић је печатирао своју. Добили смо велику част да управљамо нашом општином, добили смо одговорност да после злих господара будемо добре слуге грађанима Никшића, потрудићемо се да тако буде”, нагласио је први човјек Никшића.

Предлагач Страхиња Булајић казао је да је Ковачевић рођен 1988. године у Никшићу гдје је завршио основну и средњу школу. Правни факултет завршио је на Уницерзитету Црне Горе у Подгорици.

“Радио је као директор фирме Нови вал из Котора. Био је савјетник у посланичком клубу ДФ-а, у два мандата биран је за одборника у Никшићу”,казао је Булајић.

Истакао је и да је Ковачевић писао колумне, дјечије пјесме, а радио је и као асистент у настави за дјецу са сметњама у развоју.

“Представљао је Будимљанско-никшићку епархију 2016. године у званичној посјети делегације Црне Горе у сједишту Нато у Бриселу гдје је имао задатак да изнесе разлоге противљења прикључивања Црне Горе Нато савезу”, казао је Булајић.

Он је истакао да је Ковачевић посланик у Скуштини Црне Горе, предсједник је Законодавног одбора.

“Члан је одбора за просвјету, науку, културу и спорт у Скупштини Црне Горе као и Одбора за антикорупцију”, казао је Булајић.

Подсјетимо, на сједници која је одржана у петак, за предсједника Скупштине општине Никшић изабран је Немања Вуковић са листе “Мир је наша нација – Не дамо Никшић”, за кога су гласала 22 одборника од 41 колико их је у локалном парламенту.

Извор:
ИН4С