ИСТОРИЈСКА ОДЛУКА У ХРВАТСКОЈ: ГЕЈ ПАРОВИ МОГУ ДА УСВАЈАЈУ ДЕЦУ

mrtvo more

Управни суд у Хрватској пресудио је да истополни парови могу да буду усвојитељи деце.

Коме до сад није било јасно, сада је ваљда очигледно да се ово спрема и Србији, иако наравно министарка Чомић обмањује јавност. Ипак ми знамо шта је крајњи циљ њена три закона: случај суседне Хрватске и право регистрованих хомосексуалаца да усвајају децу! Јавност смо упозорили на време и покренули петицију Коалиције за природну породицу. Да бисмо спречили овакав сценарио у Србији, неопходно је да се настави са кампањом против сва три закона министарке Чомић. Придружите се и ви и позовите ваше ближње, родбину, пријатеље и колеге да се придруже петицији. Одбранимо будућност наше деце! Сачувајмо природну породицу!У наставку погледајте вест из суседне Хрватске.

КОАЛИЦИЈА ЗА ПРИРОДНУ ПОРОДИЦУ

Данијел Мартиновић из удружења “Дугина обитељ” изјавио је како је “велики тренутак” одлука Управног суда према којој истополни животни партнери могу да приступе процени да постану усвојитељи.

“Ова историјска пресуда отвара врата свим геј и лезбејским паровима у Хрватској који желе да постану усвојитељи, и потврђује како животни партнери морају у свим поступцима имати једнака права као и брачни другови”, поручују из Дугиних обитељи.

Након пет година правних битака, Управни суд у Загребу крајем априла је у случају Младена Кожића и Иве Шеготе, двојице геј мушкараца у Хрватској, пресудио да они не смеју бити дискриминисани у поступку процене за усвајање због тога што су склопили животно партнерство.

Извор:
ИФН