Здравко Кривокапић о скрнављену Цркве у Котору: Гнусни чин, полиција и тужилаштво да адекватно реагују и санкционишу починиоце

Здравко Кривокапић

Црногорски премијер огласио се поводом јућерашњег скрнављена Цркве Светог Николе у Котору. Кривокапић је оценио да је ово гнусни чин и да га хитно треба санкционисати.

„Оштро осуђујем нецивилизовано понашање појединаца који настављају политику засновану на поделама, мржњи и антиправославној хистерији. Полиција и тужилаштво да адекватно реагују и санкционишу починиоце овог гнусног чина“, написао је Кривокапић на свом Инстаграм профилу.

Претходно се огласила и Митрополија црногорско – приморска и поручила да друштвом влада црквофобија и србофобија.

„Безумље у Црној Гори је почело да добија своје незамисливе облике црквофобије и србофобије, а оба та вида су на најбруталнији начин исказана у делима и речима несрећних починилаца овога недела према цркви и према жени која им се храбро супротставила“, наводи се у саопштењу Митрополије.

Подсетимо, на празник православног Васкрса, неколико младића је уринирало по Цркви Светог Николе у Котору, а затим вређало супругу свештеника Немање Кривокапића.

Како преносе подгорички медији, ову групу предводио је бивши ватерполиста и одборник Демократске партије социјалиста Данило Аџић.

Извор:
НСПМ