Основан месни одбор СНО “СРБИ НА ОКУП” у Београду

Srbi-na-okup-mesni-odborИЗВЕШТАЈ СА ОСНИВАЧКЕ СЕДНИЦЕ М.О. БЕОГРАД

У четвртак 30. маја 2013. године у улици Бистричка број 2 са почетком у 18 часова одржана је седница чланова Удружења Срби на окуп из Београда. На подручју града Београда тренутно има 40 чланова Удружења, од којих је 10 у СНВ Срби на окуп и Надзорном одбору.

 

Састанак је сазван са једном тачком дневног реда, а то је избор Управног одбора Месног одбора Београд у складу са чланом 23. Статута Удружења, став 4. На седници је било присутно 15 чланова Удружења из Београда.

 

Седницом је председавао отац Максим, а помагали су му отац Иринеј и Снежана Антонијевић. На првом, иницијативном састанку који је одржан у фебруару месецу 2013. године отац Максим је добио овлашћење од чланова да председава и заступа месни одбор до избора Управног одбора. Тако је и сада отац Максим водио седницу и објаснио улогу месних одбора и потребу његовог оснивања, а у дискусији је учествовао и отац Иринеј.

 

Чланови Удружења Срби на окуп из Београда су са пуним поверењем, подржали предлог будућег састава управе Месног одбора који је изнео отац Максим, а у договору са оцем Иринејем и Снежаном Антонијевић. Чланови Месног одбора су саборно, без гласања тај предлог прихватили.  Договорено је да се у сваком тренутку ако неко није у могућности да се активно ангажује у раду одбора може бити замењен.

 

Изабрани Управни одбор Месног одбора Београд чине:

 

–          др Душан Марковић, председник

–          Слађан Арсић, секретар

–          Дубравка Мартиновић, благајник

–          др Саша Штаткић, члан

–          Радомир Борчић, члан

–          Милан Чворовић, члан

–          Марко Јованић, члан.

Извештај саставила

Снежана Антонијевић