Донирали 100.000 динара КБЦ Косовска Митровица

Реклама кафане ''Павле Корчагин'' у Косовској Митровици

Хумани гест београдска кафане са Звездаре Павле Корчагин

Корчагин је отворен на Звездари 2001. године

Кафана Павле Корчагин, која сваке недеље за госте припрема јела земаља које нису признала Косово је донирала 100.000 динара Клиничком центру у Косовској Митровици за помоћ у борби против короне.

– Донирали смо  100.000 динара Клиничком центру у Косовској Митровици за помоћ против вируса Ковид-19 уз гаранцију да се тамо лечи наш народ јужно од Ибра и из енклава. То нам је можда и најдража акција. Свакако да је тешко, али надамо се најбољем- – кажу у овој кафани.

Како би подигли свест о значају гласања на изборима у Црној Гори, власници ове кафане су плаћали повратне карте сутудентима који студирају у Београду како би могли да отпутују на гласање.

Овде се не завршава друштвени активизам Корчагина, иза њих су бројне хуманитарне акције које су саставни део идентитета ове кафане која већ двадесет година послује како сами кажу са живом свирком 365 дана годишње.

Београдску кафану Павле Корчагин на Инстраграму прати више од 32 хиљаде људи.

Власник кафане Војин Цуцић и  Милош Кецман, који је између осталог и менаџер локала кажу да недељом у Корчагину служе јела земаља које нису признале Косово.