Тепић (ССП): У хотел у Јагодини на Палмине журке довођене девојчице од 15, 16, 17 година

marinika

Потпредседница Странке слободе и правде (ССП) Мариника Тепић изјавила је данас да су у хотел „Алфа“ у селу Кончарево код Јагодине, као и у клубу и преноћишту „Тигар“ у том граду, на журке којима су присуствовали челници власти „довођене из Београда девојчице од 15, 16, 17 година“, као и да се „знало да после таквих журки те девојчице остају са њима“.

Тепић је на конференцији за новинаре у просторијама ССП изјавила да је такве журке организовао лидер Јединствене Србије и председник Скупштине града Јагодине Драган Марковић – Палма, а да су неким журкама присуствовали и функционери Социјалистичке партије Србије (СПС).

„Припадници власти раде ствари за које сам веровала да се везују само уз мафију – подвођењем жена, девојака и девојчица. Ради се о журкама у хотелу у Кончареву, где су луксузним таксијем из Београда довођене девојчице од 15, 16, 17 година, а знало се да после таквих журки те девојчице иду са њим (Драганом Марковићем), или са њима“, казала је Тепић.

 

Она је на конференцији за новинаре емитовала видео сведочење мушкарца чији је идентитет био заштићен, који је потврдио да је радио за Драгана Марковића Палму, и да је лично видео малолетне девојчице које се доводе на журке у Кончарево и Јагодину, као и да му је његова пријатељица – хостеса на таквим журкама, пренела да је једном приликом девојчицу од 15-так година довела у собу изнад просторија РТВ Јагодина „у којој је Палма чекао го“, и да је девојчицу оставила у тој соби неко време, иако је она плакала.

Мушкарац чије су сведочење чули новинари је рекао да је присуствовао журкама на којима је било малолетних девојака и девојчица, које би остајале када већина гостију оде, као и да су биле „заклоњене панелима“, да би пред онима који су остали, међу којима је био и Драган Марковић – Палма, устајале једна по једна и „говориле одакле су дошле, шта воле, шта не воле“.

„Више је личило на сточну пијацу него на журку“, рекао је мушкарац и додао да сматра да се изјаве које су се у ранијем периоду појављивале да у Србији постоји политичар педофил „односе на њега“.

Мушкарац је рекао да је његова пријатељица, која је радила као хостеса на таквим журкама, „побегла из Јагодине“ јер се плашила за свој живот.

Мариника Тепић је након видео сведочења позвала и друге жртве да се јаве ССП и да „помогну својим сведочењима“ и додала да се жене које су биле на таквим журкама плаше да сведоче да не би „завршиле у гепеку или биле бачене низ литицу“.

„Ако је остало имало морала у Србији тужилаштво након овог исказа не може да ћути а Влада мора да падне. Ово је разлог за пад било које Владе, а Палма је део ове власти. Све ово траје најмање десет година, сви то знају али нико није био проговорио на овај начин“, рекла је Тепић.

Тепић је додала да се све изјаве изнете данас на конференцији за новинаре „могу сматрати усменом кривичном пријавом“, на коју тужилаштво мора да реагује по службеној дужности, посебно зато што постоји сумња да је кривично дело починио јавни функционер и носилац извршне власти.

Она је на питање новинара потврдила да се сведочења о „подвођењу жена, девојака и девојчица“ на Палминим журкама у Кончареву и Јагодини односе и на време када је министар полиције био лидер СПС-а Ивица Дачић, који је, како је навела, такође присуствовао таквим журкама, и чији је Палма коалициони партнер.

Лидер Јединствене Србије и председник Скупштине града Јагодине Драган Марковић – Палма изјавио је данас да су оптужбе које је на његов рачун изнела потпредседница Странке слободе и правде (ССП) Мариника Тепић „најгнусније лажи које је икада чуо“.

Касније данас је председник фондације „Тијана Јурић“ Игор Јурић изјавио да сигурно постоје основи за све тврдње које су данас изнете на конференцији за новинаре потпредседнице Странке слободе и правде Маринике Тепић, а тичу се педофилије у Јагодини.

Извор:
ДАНАС