Фалсификоване титуле доктора наука за Шиптаре са Косова и Метохије на Универзитету у Крагујевцу

lazne-dipl

Бивши ректор Небојша Арсенијевић учествовао у криминалу користећи Европски центар за мир и развој (ЕЦПД)

  • Шиптарски „научни радници“ добијали су докторске дисертације на Универзитету у Крагујевцу, а да, према незваничним подацима МУП-а, у то време нису ни боравили у централној Србији
  • Све ове докторске дисертације, до сада пронађене, штампане су током 2016. године и директно упућују на бахатог некадашњег ректора Небојшу Арсенијевића. На до сада пронађеним докторским дипломама је потпис компромитованог Арсенијевића.
  • У целокупну превару, која се збивала на Универзитету у Крагујевцу и доносила масну зараду корумпираним професорима, укључен је Европски центар за мир и развој (ЕЦПД) у којем је бивши ректор Арсенијевић био на функцијама још од 2004. године.

На Универзитету у Крагујевцу опет је избио велики скандал и брука. Овог пута откривено је да су Шиптари (Албанци са Косова и Метохије) , не зна им се тачан број, добијали титуле доктора наука, иако никада нису у Крагујевцу уписали докторске студије нити има доказа да су пред научном Комисијом бранили докторске тезе.

Таквих ликова из Јужне српске покрајине има 15-так, али истрага још траје па број фалсификованих доктора наука још није коначан.

Све ово догађало се за време мандата већ проскрибованог и компромитованог некадашњег ректора Небојше Арсенијевића, који је због махинација и незаконитости смењен 2018. године.


Бивши ректор Небојша Арсенијевић организовао је лажне докторске студије Шиштарима са КиМ и потписао им десетине диплома доктора наука

Све ове докторске дисертације, сада пронађене, штампане су током 2016. године и директно упућују на бахатог ректора (од 2015. до 2018.) Небојшу Арсенијевића.

Истрага МУП-а поводом ових незаконитих и криминалних радњи, које су нанеле велику штету, већ раније пољуљаном угледу ове високошколске установе управо траје.

Шиптари „докторирали“, а нису никад ни долазили ни боравили у Србији

По свим показатељима тим „научним радницима“ Шиптарима је било лакше и једноставније да у Крагујевцу незаконито и илегално дођу до звучних титула доктора наука него да то исто покушају да остваре у Приштини.

Косовски Албанци добијали су докторске дисертације на Универзитету у Крагујевцу, а да, према незваничним подацима МУП-а, у то време нису ни боравили у централној Србији. “Крагујевачки студенти” данас су на функцијама на Косову и Метохији.

Све ове докторске дисертације, сада пронађене, штампане су током 2016. године и директно упућују на бахатог ректора Небојшу Арсенијевића. На до сада пронађеним дипломама је потпис Арсенијевића.


Универзитет у Крагујевцу под чијим окриљем су се догодиле криминалне радње

Додатно срамотан и погубан део афере “дипломе” је чињеница да је део “албанских студената” са КиМ докторирао у Крагујевцу управо на темама које се односе на Косово као независну државу.

Докторати чак са темама о независном Косову

Теме које су “полагали” између осталих су “Управљање процесом интеграције Косова у ЕУ – економски, политички и социолошки аспекти придруживања ЕУ”, али и за Србе посебно болна тема “Улога јавног тужиоца у кривичним поступцима на Косову”. Један од њих добио је и орден што је 1990. године потписао “декларацију о независности Косова”.

Косовски Албанци су код Арсенијевића постајали доктори наука економије, права…Свега што нису могли да остваре ни у такозваној „Републици Косово“. Колико су плаћали корумпираног Арсенијевића и друга лица у ланцу ове међународне криминалне групе остаје да утврди истрага.


И са Економског факултета у Крагујевцу додељене су Шиптарима лажне титуле доктора наука, чак осам

Сумња се да је тако одрађено 15 диплома косовских Албанаца. За сада се дошло до комплетне дипломе издате на име Сафет Хоџа, а остале су пронађене у посебном фајлу у компјутеру на Универзитету у форми припреме за штампу. Основано се сумња да су и оне одштампане, потом потписане и издате.

Наравно, без икаквог правног основа, јер Универзитет у Крагујевцу никада није уписао те косовске Албанце, нити поседује њихове докторске дисертације, нити се оне налазе на генералном списку дисертација.

У криминал укључен Европски центар за мир и развој (ЕЦПД)

У целокупну превару, која се одвијала на Универзитету у Крагујевцу и доносила масну зараду, укључен је Европски центар за мир и развој (ЕЦПД) у којем је бахати ректор Арсенијевић на функцијама још од 2004. године.

Био је директор студијског програма ЕЦПД и изводио га на Универзитету иако га никад нису усвојили органи Универзитета у Крагујевцу. У време када су издаване дипломе као ректор Универзитета у Крагујевцу био је и декан на ЕЦПД и радно ангажован као професор (2016). Део косовских Албанаца у својој биографији вешто је избегао помињање Крагујевца и наводе само другог потписника на дипломи ЕЦПД као установу где су докторирали.


На на свом Универзитету у Приштини Шуиптари нису успели да дођу до нелегалних доктората и титула као у Крагујевцу

Генерални секретар Универзитета у Крагујевцу Марко Лукић каже да су у процедури провере 15 докторских дисертација за лица са подручја Косова и Метохије и Републике Македоније, за која постоји сумња да су стекли дипломе на Универзитету у Крагујевцу, без уписа на претходне студијске програме и без дозволе за рад за њихово извођење.

Лукић је у изјави за РТС рекао да је сву документацију око спорних диплома, Универзитет у Крагујевцу предао је полицији ради предузимања даљих радњи.

Ово су шиптарски „докторанти“, који никада нису видели Крагујевац, ни његов Универзитет.

  1. 1. Раиф Рамабаја – његова тема је “Стратегијски менаџмент у компанијама Косовског Поморавља” и “доктор је наука менаџмента”. Још пре рата био је посланик, а после и председник општине. Хапшен је 1990. због потписивања “декларације о независности Косова”. Помиње се у документима ЕУ да је рањен 1999, а 2004. Ибрахим Ругова одликовао га је као једног од посланика који су 1990. потписали “декларацију о независности КиМ”.
  2. Башким Арифија – “доктор економских наука” на тему “Управљање процесом интеграције Косова у ЕУ”,
  3. Енес Садовица – “доктор економских наука”,
  4. Фадил Краснићи – “доктор економских наука”,
  5. Хашим Чолаку – “доктор правних наука”,
  6. Илаз Дули – “доктор економских наука”,
  7. Илир Родики – “доктор наука менаџмента”,
  8. Мухамед Диша са темом “Интеракције између маркетинга и квалитета код малих и средњих предузећа на КиМ” је “доктор економских наука”,
  9. Нухи Села – “доктор наука менаџмента”,
  10. Осман Ејупи – са темом “Институционална анализа политике конкуренције на Косову” је “доктор економских наука”,
  11. Сафет Хоџа – са “Јавним набавкама – правни и практични развој на Косову” је “доктор правних наука”,
  12. Шукрие Рама – са темом “Високо образовање на Косову – изазови и препоруке” је “доктор наука менаџмента”,
  13. Вехеби Софиу – на тему “Утицај загађености ваздуха на соларне панеле на Косову” добија титулу “доктора техничких наука”,
  14. Вели Лецај – “Политика производа у привреди Косова” га доводи до “доктора економских наука”,
  15. Вјолца Висока Хасани – “Значај међународног бизниса на Западном Балкану са фокусом на Косово” и ето га “доктор економских наука”.

У научној заједници без морала све титуле се могу купити новцем, па и титула доктора наука

На крају, овај огавни криминал на Универзитету у Крагујевцу доказује да је научна мафија у Србији разгранала пипке свуда и да срозава углед научних радника и професора у целини. И у овом случају већина чланова Савета Универзитета у Крагујевцу опет је стала у одбрану компромитованог Арсенијевића!? Раде ли они исто што и Арсенијевић? Да обичан човек не разуме где је нестао морал српског научног кадра.

Какве су све малверзације и преваре чињене на факултетима у Крагујевцу не би било чудо да се открију и нове и горе него ове до сада.  Држава Србија и надлежно Министарство  науке постоји да даје новац за рад Универзитета, али и да конктролише поштовање примене закона и прописа, што очигледно није ваљано радило. Зато је и било могуће да се догоде овако непријатне, незаконите и неморалне ствари на Факултетима у Крагујевцу.

Извор:
ИЗМЕЂУ СНА И ЈАВЕ