ДСС: Крстимир Пантић „троши“ новац и квази Владе Косова и Владе Србије

krstimir-pantic-snsДемократска странка Србије из Косовске Митровице послала је отворено писмо Александру Вулину у којем указује на гомилање функција његовог заменика Крстимира Пантића, због, како оцењују у тој странци, новца и привилегија које њихово обављање доноси. Пантић је дуго година био службеник Владе Косова, подсећају из ДСС-а.

„Повод да вам се обратимо јесте упорно и истрајно гомилање функција вашег заменика Крстимира Пантића, што је у сукобу са постављеним правилима у политици“, наводи се у писму ДСС-а у Косовској Митровици. „Пантићу су требала пуна четири месеца да одлучи да ли ће бити заменик директора Канцеларије или председник Општине Косовска Митровица. Када се на крају одлучио за Канцеларију, нови председник Општине поставио га је за свог помоћника“, тврди ДСС.

Разлог за овакво понашање високог државног службеника је, наводи се у писму, коришћење новца из општинске касе, присвајање општинског аутомобила за личне потребе, дневнице, репрезентација…

„Све те финансијске злоупотребе Канцеларија за Косово би требало да утврди слањем финансијске инспекције“, поручују из ДСС-а из Косовске Митровице.

Ова странка наводи и да је Пантић дуго година био службеник Владе Косова, и да постоје „писани трагови“ да је користио новац и стипендије „самопроглашене Републике Косово“.

РТС