На турниру у Швајцарској – репрезентација такозваног Косова?

fudbaleri_tkzv_kosovaНа турниру у Швајцарској учествовала млада фудбалска репрезентација ткзв. Косова, чиме је прекршена одлука ФИФА са конгреса у Јапану. Уколико нису истицани застава, грб и није интонирана химна онда су организатори поступили по одлуци, у супротном уложићемо протест, каже Томислав Караџић.

Млада фудбалска репрезентација ткзв. Косова учествовала је на турниру „Валаис куп“ у Швајцарској, а домаћин је селекцију која није члан Међународне фудбалске федерације (ФИФА) третирао као да то јесте и прекршио одлуку ФИФА са конгреса у Јапану.

Тада је донета одлука да млађе селекције косовског савеза и женски тим могу да играју незваничне утакмице против држава које су их признале, али без интонирања химни и државних обележја.

„Обратићемо се нашој амбасади. Уколико нису истицани застава, грб и није интонирана химна онда су организатори поступили по одлуци. У супротном уложићемо протест код ФИФА против Фудбалског савеза Швајцарске“, изјавио је председник Фудбалског савеза Србије Томислав Караџић за Спорски журнал.

fudbaleri_tkzv_kosova_2

Међутим, на фотографијама које су објављене на сајту косовског савеза јасно се виде косовски симболи и тренуци интонирања химне, па се очекује протест ФСС.

На турниру у Швајцарској учествовали су још Гана, Бразил и Египат, а благо речено чудно је што је турнир почео истог дана када је први човек ФИФА Сеп Блатер био у посети Србији и затражио да се донесе солидарно решење за Косово.

РТС