Активиста приведен због твита у ком је пренео Ђиласове речи о нападу на ћерку

Активиста из Новог Сада Милан Вујић приведен је данас због твита у којем је написао да је ћерку лидера Странке слободе и правде Драгана Ђиласа неко ударио.

Вујић је за Н1 испричао да је приведен данас око 10 сати, да су по њега у стан дошла два полицајца у цивилу и да су га без објашњења одвела га у станицу.

Према његовим речима, тамо му је речено да мора да сачека да из Београда дођу полицајци из Одељења за високотехнолошки криминал, од којих је сазнао да је приведен због твита о нападу на ћерку Драган Ђиласа.

Вујић је рекао да су га питали да ли има сазнања о нападу на малолетну А. Ђилас, на шта је он одговорио да сазнања о томе има само из медија.

Вујић је рекао и да су се полицајци понашали врло професионално, али да му није јасно због чега је неко помислио да он може да има било какве информације о нападу на ћерку опозиционог лидера.

Након саслушања и састављања записника, пуштен је из полицијске станице у којој је провео више од 6 сати, рекао је Вујић за Н1, и додао да су му по повратку у стан укућани рекли да су 15 минута након привођења, на адресу дошли да га траже и униформисани полицајци.

Подсетимо, лидер ССП Драган Ђилас је, у интервјуу за недељник Време, рекао да су му „у последних шест месеци децу три пута у школи што тукли, што давили“.

„Наравно да су деца која то раде под утицајем медија и родитеља. Моју ћерку је један дечак питао да ли је она Ана Ђилас, па је песницом ударио у стомак. Ива и ја све то покушавамо мирно да решимо, да не правимо од тога циркус. Наилазимо на разумевање наставника и директора школе. Све то сам, на жалост 2013. већ прошао са старијим ћеркама. Али ја не желим да моја деца иду у приватну школу, баш као и старија деца желим да и ова млађа прођу кроз школски систем Србије“, рекао је у интервјуу Ђилас.

Подсетимо и да је Милан Вујић, активиста и студент Правног факултета, претучен је прошлог августа на у Новом Саду док је возио бицикл, а и тада је тврдио да је напад био политички мотивисан. Новосађанин који је осумњичен за тај напад признао је кривично дело.

Извор: Н1