„Помирење“ Дачића и злочинца Тачија у аустријском самостану

dacic taci pomorenjeАмбасадор Аустрије у Београду Јоханес Ајгнер каже да је његова земља поносна што је поново место где се одиграва међународно помирење, јер ће у недељу на престижном Европском форуму „Вахау“ за истим столом бити премијер Србије Ивица Дачић и ратни злочинац Хашим Тачи.
Ајгнер истиче да му је, после бројних радних састанака које су у Бриселу имали премијер Дачић и злочинац Тачи, драго што може да каже да ће они „наставити свој пут нормализације односа и успостављања стабилности за грађане у неформалнијем и ширем окружењу дивне регије Вахау, у Доњој Аустрији“.

„То што се они састају у оквиру Европског форума представља симбол чињенице да је Европа будућност и за Србију и за Косово, као и за цео регион Балкана“, истиче аустријски амбасадор.

У самостану Гетвајг у Аустрији овог викенда ће се окупити низ истакнутих европских политичара и стручњака из политике, науке и медија. Учесници у радним групама и у пленарној расправи размотриће низ тема – од европске безбедносне и одбрамбене политике до економије и културе.

Међу учесницима Форума биће, поред Дачића и Тачија, шеф аустријске дипломатије Михаел Шпинделегер, европски комесар за регионалну политику Јоханес Хан и шефови дипломатије Македоније и Румуније Никола Поповски и Титус Корлацеан.

извор: Данас / Срби на окуп