Погледај рад свој “анђеле”

Davor_Kalajzic

„Цела Европа и цео свет ће бити шокирани“, изрече председник напредњачке Србије и остаде жив, упркос свим снајперима и цајперима који га вребају чак и са Марса.

Касниш, брале, цела Европа и цео свет су већ шокирани! Твојом Вашингтонском хоклицом и замењеном фасциклом. А били су шокирани и Оливеровим убиством, Крушиком, Јовањицом, извозом оружја за братоубилачко убијање Руса и кад си те исте Русе оптужио да су организовали демонстрације по Србији, док су се твоји навијачи у дресовима и без дресова српске полиције на улицама брутално обрачунавали са грађанима.

Еј човече, да ли си нормалан, упро си прстом на Путина, док су по твом наређењу Невоља и екипа дивљали по граду, или док су црним џиповима без таблица кружили Србијом и застрашивали бираче, мењали народну вољу и изборне резултате. Тад су ти ваљали и Невоља и Дијана и слина.

А онда је кренуо нови шок, по крововима широм Србије. Бизон на челу крда. Пре тога смо гледали модне ревије државне „сиротиње“, све из фундуса, вожњу „Галбегмобилима“ у тадашњем пику пандемије.

Наравно, слике „татиног курета“ са криминалним „кремом“ Србије, не треба никога да шокирају, јер ивер не пада далеко од кладе, или да цитирам Александра Вучића – „Ја имам слике са разним људима, некада сам водио такав живот, па шта?“. „Један за сто“, па шта!

Па шта ???

Па ништа, има народ изреку, једном битанга – увек битанга. Да сам се ја икада дружио и сликао са криминалцима, отац би ми одавно пресудио, а да су се моја деца дружила, талила и сликала са кримосима – ја бих им пресудио. Да се разумемо, нико не напада дружење, али нон-стоп бити са криминалцима је већ нешто друго. А прво је то што су ти криминалци, који су ових дана само једним делом похапшени и раније бивали хапшени, па волшебно пуштани. И коме то још није јасно да су пуштани зато што су били татини, батини и куретови мезимци? Мезимци са слика, у колору. Хоће ли поново бити пуштени? Како то да онда није било доказа, а сад одједном има? Шта ти „правоснажно неосуђивани младићи“ имају од тога што су загрљени са мезимцем? Шта мезимац има од тога што се грли са „правоснажно неосуђеним младићима“?

Ко ту кога васпитава, ко од кога учи? У чему налазе заједнички језик и интерес? Где су полицијски чувари по службеној дужности? Шта ради та полиција, подноси ли некоме извештаје о томе где и с ким се загрљен креће и слика председников син? Врше ли се негде те безбедносне провере? Шта ради та БИА и те Кобре и Добре, вое и бое? Да ли сте ви људи нормални? За шта вас ми плаћамо? Све државе које сте чували су пропале, сви синови које сте чували су били у криминалном миљеу, председника Владе су вам убијали све док га нису убили, испред носа.

Али Вучићу је то нормално, кад је цела држава претворена у оазу криминала. Србија као Колумбија. А како и не би, кад „тај младић никада није правоснажно осуђен“. Па како да буде осуђен кад си Загорки Доловац издавао директиве шта да (не)ради, а она се крила иза новина, да се не види када и од кога прима наређења? Како да буду осуђени твоји чланови личног обезбеђења, батинаши, нарко дилери, утеривачи рекета, утеривачи гласова, перачи новца? Како дирати „цвећке“, попут Радојичића и Веселиновића, кад су „доказане патриоте“, а не криминалци са УНМИК-ове потернице и КФОР-ове књиге организованог криминала?

Довољно је имати чланску карту напредњака и врата ка несметаном криминалном деловању су широм отворена. Шта би било са Јутком и Симом „цигом“, да поједини медији који нису по твојој вољи, нису раскринкали све њихове криминалне радње? Колико хиљада напредних Јутки и Сима још хара овом земљом?

Закон си, човече, променио да би криминалцима омогућио да добијају значке БИА и полиције. Гашићу си дао овлашћење да својим потписом дискреционо запошљава зликовце, нема провере, нема досијеа, нема школа, нема ништа, само има – регрутуј војнике, што гори то употребљивији. Поштени припадници службе су ужаснути стварањем напредњачког криминалног паравојног крила под окриљем служби безбедности.

„Пола себи, пола Шарцу даје“. Одавно је народ описао ову Вучићеву тактику сарадње и организације високог криминала. Они краду и део дају, да би могли несметано да „раде“, а онда он неку од ситница претвори у „фундус“ овде, а остатак у сигурно, на егзоте.

Да ли је нормално да све ове, твоје године, толики криминалци буду хапшени па пуштани из разноразних разлога? Да ли је нормално да се криминалцима пишу медицинска оправдања да не би ишли у затвор? Да ли је нормално да судије које пуштају криминалце напредују у служби и добијају уносне позиције пребогатих нотара? Да ли је нормално да Београд постане регионални лидер у нарко туризму, где у свакој биртији можеш да купиш дрогу и где је свака школа контаминирана?

Наравно да се кафеџије и псеудо градоначелник буне на рано затварање продавница дроге. Дилери џоњају до после поднева, крећу на „рад“ у вечерњим сатима, а тад су „продавнице“ увелико затворене због нових мера. Како да зараде за рекет држави и како кафеџије да зараде за рекет криминалцима? Ко ће дилере да истера на „рад“ од сабајле кад су ноћне птице? Ко ће кориснике да истера на „пијацу“, кад су тек полегали?

Мариники Тепић се „привиђала дрога међу кокошкама, па је зато добила кокошку“. Да ли то Вучићу хоћеш да нам кажеш да ако ти се стално привиђају снајпери треба да добијеш снајпер? Је л’ то твоја логика?

Дванаест година си на власти, а тек сад си „благо шокиран“ и хоћеш да нам кажеш да „сви склонимо децу од ТВ екрана“?

Па ми већ више од дванаест година покушавамо да склонимо своју децу од твојих ТВ лажи, од твојих бакљашких и батинашких хорди, од твоје Хркаловићке, Зеље и слине, Рошавог и Мутавог, Кобри и Добри, од скарадних ријалитија и целодневне промоције проституције, педерастије, наркоманије и мафије, коју си упослио да милијардама кредита које ћемо враћати стотинама година буду кумови на твојим коридорима партије и братије.

Свака неписмена битанга је уз партијску књижицу добила приде и диплому, па си их све распоредио по капиларном систему, да краду, пљачкају, прете и свете. Ти си довукао Стефановића и Гашића, Вулина и Дробњака, Лончара и Брнабић, ревитализовао банану и коферка, извадио од робије сваког криминалца који ти се заклео на верност и тал, сатро си правосуђе, војску и полицију, издао земљу и продао све националне ресурсе за „success fee“.

Полако, али сигурно, цели свет постаје свестан твог зла, првобитно умивеног радикалског зла, а сада бојкотом огољеног до коске. Дешава ти се управо оно што су дочекали сви вазали када више нису били потребни газдама. Губиш позиције код ЕУ, Русије и САД. Неће ти вредети ни галопирајућа продаја Косова. Једино те још трпи „брат Си“, чији индустријски захвати и слепи мишеви отроваше Србију уздуж и попреко, једнако као и читав свет.

А и Србији си дозлогрдио. Изађи мало на улицу, међ’ обичан свет, без својих криминалаца и батинаша, без 850 специјалаца који те обезбеђују, па да видиш колико си популаран и вољен и како ће те народ поздравити. Србији је доста „гајбичара“, синова, кумова, партије и братије, уранијума, черечења, декаденције и деградације, канцера и дипломираних пацера без дана радног стажа и жуља на шаци. Србији је доста лажних доктора и диплома, бродских журки и корона, БИА-е и полиције, амбасадора и ЦИА-е, Дољевца и Обреновца, силиконских дроља и Јовањичких поља.

Србија хоће да живи! Да се врати нормалном свету и просперитету, а не да вечито остане у твом балканском гету помраченог нео-радикалског ума.

„Сабља“ је прилично сасекла криминал у земљи, али си их ти за својих дванаест година све рехабилитовао и унапредио. Чистиш туђе па заливаш своје. И сад си се сам уплео у своју мрежу.

Искобељаће те народ.

Ко с ђаволом тикве сади о главу му се лупају, каже народна.

Давор Калајжић,
пензионисани службеник политичке канцеларије
специјалног представника УНМИК-а

Извор:
ДИРЕКТНО