Злочинац Тачи: Србија да изврши притисак на локалне Србе

hasim-taci-zlocinacРатни злочинац Хашим Тачи рекао је на седници Савета безбедности УН да је Приштина спремна на дијалог са Београдом, што је показала и споразумом који је постигнут у Бриселу.
Злочинац Тачи је на седници посвећеној ситуацији на Косову, рекао да је квази парламент Косова двотрећинском већином потврдио тај споразум, чиме је јасно показана сремност за даље унапређење односа са Србијом. Злочинац је рекао да је бриселски споразум од значаја за цео Балкан и подсетио да се једна од тачака односи на формирање Асоцијације општина, која ће бити део централне власти.
“Споразум Косова и Србије је историјски тренутак и прилика за успостављање доборсуседских односа. Обе стране направиле су компромисе у најбољим интересима својих народа”, рекао је злочинац Тачи и додао да је сада потребна имплементација.

Он је рекао да је споразумом такође предвиђено да Србија до средине јула прекине да финансира и да ће да угаси све “нелегалне структуре власти на северу Косова”, чиме ће бити потврђено јединство правног система на Косову.

Тачи је подсетио да су Србија и Косово и пре бриселског споразума потписале неколико важних уговора који се односе на слободно кретање робе, управљање границом, размену официра за везу… Додао је да је спровођење тих споразума кључно за даљу нормализацију односа.

“Очекујемо да Србија изврши притисак на локалне Србе (на Косову) да спроведу договорене споразуме”, рекао је Тачи.

Злочинац Тачи казао је да су у претходном тромесечном периоду, на који се односи извештај о Косову, учињени значајни помаци у поштовању људских права, верских слобода, као и да је настављен процес признавања Косова. Нагласио је да није било инциденатана усмерених према СПЦ.

Приоритет Косова остају европске интеграције, рекао је злочинац Тачи и додао да је Приштина на правом путу да ове године осети све предности визне либерализације и примене Споразума о стабилизацији и придруживању са ЕУ.

“Уверени смо да је дошао тренутак да се затвори мисија Унмика на Косову у скорој будућности”, рекао је злочинац Тачи и додао да је то је непотребан трошак за УН и да би тај новац могао да буде усмерен у друге сврхе на Косову.

БЕТА / СРБИ НА ОКУП