Клинтон: Сирију решити као ја Косово

klinton-siptar-u-pristiniБивши амерички председник Бил Клинтон критиковао је „нејасан и неодлучан“ однос актуелног председника САД-а Барака Обаме према сиријском питању нагласивши да би Обама требало да оконча рат у тој земљи као што је он својевремено учинио на Балкану.

„Обама би требало да реши рат у Сирији војним средствима баш као што сам ја током 90-тих одлучио да САД војно интервенише у Босни и Херцеговини и на Косову“, рекао је Клинтон говорећи на једном скупу.

Он је изјавио да амерички гласачи бирају председника који часно и доследно представља САД у свету, али и који „зна да побеђује“. Додао је да САД треба снажније да се укључи у рат у Сирији како би помогао сиријским побуњеницима.

„Нико не тражи америчке војнике у Сирији. Руси, Иранци и покрет Хезболах су тамо на терену, али се морамо запитати да ли бисмо могли да успоримо њихов напредак и да променимо однос снага на терену како би побуњеничке снаге у Сирији имале већу шансу да победе сиријски режим“, рекао је бивши амерички председник.

Барак Обама је последњих месеци на удару снажних критика због односа према рату у Сирији.

Кликс.ба