САНУ наставља да збуњује јавност: Краљевина СХС настала на рушевинама Аустроугарске монархије!

SANU

На изложби одабраних дела Влаха Буковца у Галерији САНУ која се одржава у Београду изложена је плакета на којој пише да је „Нова државна заједница Јужних Словена – Краљевина Срба, Хрвата и Словенаца настала на темељима Аустроугарске монархије…“

У Галерији САНУ се одржава изложба слика академика Влаха Буковца под називом “ Влахо Буковац – сликарство непролазне лепоте“. Аутор овог значајног пројекта је др Игор Борозан, ванредни професор на Одељењу за историју уметности Филозофског факултета у Београду.

У складу са концептом непролазне лепоте замишљен је приказ одабраних дела Влаха Буковца на изложби у Галерији САНУ.

Међутим на једној од изложених плакета освануо је натпис на коме пише:„Нова државна заједница Јужних Словена – Краљевина Срба, Хрвата и Словенаца настала на темељима Аустроугарске монархије…“

Недавно је председник САНУ др Владимир Костић изјавио да: “ Неко овом народу мора да каже да Косово више није де факто нити де јуре у нашим рукама“ и да је у овом тренутку „једина политичка мудрост на који начин са елементима достојанства напустити Косово“, због чега је група од 93 интелектуалаца затражила његову оставку.

Колико је овај потез САНУ ревизионистички говори и ниподоштавање српске жртве и улоге у стварању Краљевине Срба, Хрвата и Словенаца.

За настанак Краљевине Срба, Хрвата и Словенаца (Краљевина Југославија) – у Првом свјетском рату погинуло је 1,25 милиона Срба.

Извор:
ИН4С