ТЕРАЊЕ НА ЉУБЉЕЊЕ ПРОСТИРКЕ: Заштитник грађана тражи да се истражи инцидент са мигрантима

migranti

Заштитник грађана саопштио је данас да је покренуо поступак контроле рада Комесаријата за избеглице и миграције ради утврђивања свих околности у вези са инцидентом у Центру за азил у Боговађи и степена безбедности у том центру.

Како се наводи, Заштитник грађана покренуо је поступак по сопственој иницијативи, након сазнања из медија да је група миграната смештених у Центру за азил Боговађа натерала запослену у Комесаријату за избеглице и миграције да пољуби простирку за извођење њиховог верског обреда, преноси Танјуг.

Додаје се да ће стручни сарадници Одељења за хитно поступање Заштитника грађана наредних дана посетити Центар за азил Боговађа како би прикупили информације о инциденту, утврдили разлоге због којих је до њега дошло, као и начине на које је организовано обезбеђење тог центра.

„У поступку контроле законитости и правилности рада Комесаријата за избеглице и миграције покренутом на основу снимка инцидента у Центру за азил у Боговађи који је објављен на друштвеним мрежама, Заштитник грађана тражи од Комесаријата податке на који начин је организовано обезбеђење Центра за азил у Боговађи, као и које мере ће бити предузете у циљу успостављања безбедности“, наводи се у саопштењу.

Додаје се да Заштитник грађана тражи и информације да ли су о инциденту обавештени надлежни органи управе и да ли је Министарство унутрашњих послова предузимало мере из своје надлежности.

Извор:
ИСКРА