СНФ: Владика Артемије, духовно чедо светог Јустина и духовни отац светог Харитона

vl-artemije

Владика Артемије сигурно личност која је уз патријарха Павла, оставила најдубљи траг у животу многострадалних Косова, Метохије и Рашке области

На велики хришћански празник, на дан Архистратига  Михаила, упокојио се у Господу,  епископ Епархије рашко-призренске у егзилу, г. Артемије (Радосављевић).

Владика Артемије је сигурно личност која је уз владику и потоњег патријарха Павла, оставила најдубљи траг у животу многострадалних: Косова, Метохије и Рашке области. Својом духовном снагом, препородио је готово угашен монашки живот у манастирима широм Косова, Метохије и Рашке.

Преданим радом са свештенством и мирјанима, вратио је православни живот међу православни народ на КиМ након вишедеценијске ере атеизма, подигао је на десетине цркава и манастира широм ЕРП и широм православне васељене, био је велики духовник који је замонашио преко 400 монаха и монахиња.

Ширио је истину без бојазни, знајући да „Бог није у сили него у правди“, и страдавао је за Бога и правду.

У најтежим данима по српски народ на КиМ, са својим свештенством и монаштвом остао је као сидро које је задржало српски брод да га олуја НАТО агресије не однесе у неповрат.

Владика Артемије је био духовно чедо светог Јустина и духовни отац светог Харитона, чиме је његов даљи пут у Царство Небеско одређен, чиме је наш народ добио још једног молитвеника пред Господом.

Одлазак владике Артемија је велики губитак за његову духовну децу, и за све људе који су га познавали.

О Архистратигу Михаилу 2020.

Информативна служба
Српског националног форума (СНФ)
из Грачанице

Извор:
ПОКРЕТ ЗА ОБНОВУ КОСОВА И МЕТОХИЈЕ