Јутрос блокирана зграда Канцеларије за КиМ у Грачаници

gracanica_kancelarija_kimГрачаница – Јутрос око 9 сати 34 радника локалне самоуправе блокирало је зграду Канцеларије за КиМ у Грачаници. Након разговора са шефом одељења Канцеларије радници су се разишли.

Како је КИМ радију казао шеф одељења Канцеларије за КиМ у Грачаници Бранимир Стојановић ради се о радницима који имају нерешени радно-правни статус у Скупштини града Приштине и не примају плату.

„До ових проблема не би дошло да су поштовани закони и да су до краја поштоване процедуре за запошљавање радника. Ови радници не примају плате у Канцеларији, у њој нису видљиви као радници локалне самоуправе и зато имамо проблем“, казао је он.

Како наводи радницима је у локалној самоуправи речено да Канцеларија неће да им исплати плате, али истиче то није тачно јер, како је казао, „Канцеларија неће учествовати у легализацији злоупотребе службеног положаја“.

„Мени је жао тих људи јер није у реду да се њима неко игра, али то је још један доказ неозбиљности оних у локаној самоуправи“, додаје он.

Стојановић истиче да ће данас заседати комисија која ће разматрати статус ових радника.

„Да видимо ко је, када и како запошљаван. Колико сам ја схватио сви су радници упошљавани без сагласности Канцеларије. Међутим, има ту људи који су некад примали плату, има и оних који су, рецимо, запослени пре три године неко време су примали плату па им је неко укинуо примања. Они не би требало да буду спорни. Али они радници који су примани у последња два, три месеца, без сагласности већ вероватно ради задовољавања личних или страначких потреба ти су људи упошљавани и сада су у проблему“, објашњава он.

Петочлана комисија заседаће данас од 12 сати и 30 минута.У комисији су четири члана из локалне самоуправе и Стојановић који је исред Канцеларије за КиМ.

КиМ Радио