БЕБА ОДМАХ ПО РОЂЕЊУ ПРЕПОЗНАЛА ОЧЕВ ГЛАС

Научно је доказано да бебе у утроби чују, разликују и реагују на различите звукове који им се упућују. Свети Оци такође препоручују женама да се са пуно молитве, пажње и љубави односе ка својој дјеци у утроби која осјећају свако душевно настројење њихове мајке, сваку ријеч која им је упућена са љубављу, и сваки додир. Зато су се наше мајке кроз историју и трудиле да у периоду када су у другом стању више имају додира са оним лијепим стварима а мање са стресом и напетошћу овога живота.

Једна необична прича која иде у прилог тези да бебе слушају глас својих родитеља и да га препознају долази из далеког Рио де Жанеира, из Бразила, од младог брачног пара Тарсиле Розе и Флавија Дантаса, као и њихове бебе Антонеле.

Наиме, када је Флавио који је по занимању морнар сазнао да ће постати отац, био је толико срећан да је разговарао са стомаком своје супруге свако јутро, и увече после завршеног посла. Када је одлазио на посао он се опраштао од своје кћери, причао јој је како је прошао његов дан када се враћао, говорио јој је како је срећан што ће се она појавити и како је са нестрпљењем очекују. Како ће увијек бити поред ње. Једном је примјетио да се његова кћерка почела јаче мицати када је почео да прича. Његова супруга Тарсила је била сигурна да њихова кћерка већ разликује њихове гласове.

Неколико момената послије рођења чим је чула очев глас Антонела је обрадовала своје родитеље прекрасним осмијехом. У својој објави на Инстаграму Флавио је написао да је момент њеног рођења нешто најчудесније што му се догодило. „Сваки дан сам причао са мојом кћерком у утроби мајке, увијек сам јој говорио да је волим, да је тата ту и да желим да постанем најбољи отац на свијету. А чиме ми је вратила за то? Најмилијим осмијехом у историји.“ – написао је радосни отац.

Поред једне фотографије са дјевојчицом Тарсила је написала и овакве ријечи: „Ако би се богатство мјерило словима ја бих га сумирала у једној реченици – Ти си мој драги камен избрушен Божијим рукама„.

Извор: Хришћанске приче