Бајден: САД високо цене лидерску улогу злочинца Тачија

taci-zlocinac-i-bajden-pederi-u-zagrljajuВашингтон – Потпредседник САД Џозеф Бајден је изјавио је у разговору са ратним злочинцем Косова Хашимом Тачијем да САД високо цене његову одмереност и вођство у превазилажењу етничких подела и непријатељстава из прошлости, саопштено је из кабинета нелегалног премијера Косова.

Током сусрета са злочинцем Тачијем, Бајден је високо оценио визију и ставове нелегалног премијера Тачија, кога је назвао неприкосновеним државником који је донео изузетно значајне одлуке у тешким временима, али увек на добробит Косова и његових грађана.

„Историјски споразум постигнут у Бриселу отвара сигуран пут Косова у ЕУ и НАТО. САД високо цене вашу одмереност и вођство у превазилажењу етничких подела и непријатељства из горке прошлости и зато Косову и вама у овом процесу никада неће недостајати подршка САД“, рекао је Бајден, а пренео нелегални Тачијев кабинет.

Тачи је захвалио Бајдену на несебничној и непрекидној помоћи коју су администрација председника Барака Обаме и сам Бајден пружили и пружају Косову, у овим одлућујући тренуцима консолидације нове државе.

Тачи је оценио да споразум о нормализацији односа Косова и Србије није крај процеса нормализације односа између две земље, већ његов почетак и да је сада одлучујуће питање спровођење споразума.

Ратни злочинац је рекао да су при крају законодавне активности потребне за остваривање споразума и да ће оне одмах након његовог повратка бити усвојене од Скупштине Косова, истичући да косовска стране неће бити повод за било какво кашњење.

Током сусрета са Бајденом премијер Тачи је отворио и питање будућности Безбедносних снага Косова, потврђујући визију Косова за улазак у НАТО, пошто су БСК изграђене под надзором и на основу стандарда НАТО, наводи се у саопштењу из нелегалног Тачијевог кабинета.

Нови магазин / СРБИ НА ОКУП