“ДОК СВАКИ ВАШ УБИЦА НЕ БУДЕ ИЗВЕДЕН ПРЕД СУД“

Хашим Тачи

Пише: Зоран Влашковић

Албанка испратила Тачија у Хаг сликом сународника за чија убиства је осумњичен

Некадашња председница огранка Демократског савеза Косова у Немачкој Доника Гервала, објавила је 8. новембра,  непосредно након подизања оптужнице против вођа терористичке ОВК Хашима Тачија и Кадија Весељија, фотографије активиста те странке, који су убијени током и после ратних збивања 1999. године.

 

– Са вама и нажалост многима другим попут вас! Са вашим породицама! Јуче. Данас. Сутра. Увек! Без компромиса. Док ваш последњи убица не буде изведен пред лице правде – написала је Гервала у опису фотографије.

Убијени представници  Руговиног ДСК.  Гервала је са овом сликом   поручила Тачију да је време да за та убиства добије заслужену казну

Убијени представници Руговиног ДСК. Гервала је са овом сликом поручила Тачију да је време да за та убиства добије заслужену казну

Активисткиња је на тај начин послала јасну поруку Тачију који је тренутни лидер Демократске партије Косова.

У оптужници против Хашима Тачија и Кадрија Весељија према незваничним информацијама налазе се и случајеви убијених чланова ДСК у периоду 1999-2001. године.

Хашим Тачи као  припадник ОВК

Хашим Тачи као припадник ОВК

На Косову и Метохији се годинама уназад говори о Тачијевој одговорности за ликвидације политичких противника.

Доника Гервала

Доника Гервала

Некадашњи комадант Кфора на Косову италијански генерал Фабио Мини у књизи “Рат после рата“ написао је: “Време је да Тачи одговори ко је убио 28 представника Руговиног Демократског савеза Косова у току 1998 – 2001. године“.

Седиште Специјалног суда у Хагу

Седиште Специјалног суда у Хагу