Протест због мера Владе, полиција користила водене топове

ljubljana

Словеначка полиција употребила је водене топове против групе демонстраната током протеста у Љубљани, а они су засули полицију каменицама и пиротехничким средствима.

Демонстранти, њих неколико десетина, окупили су се у знак протеста због мера владе, јер верују да је пандемија корона вируса део „светске завере“. Центар Љубљане надлећу хеликоптери.

Како наводи портал 24ур.цом, окупљања је било на неколико локација у Љубљани, а полиција је водене топове употребила у Словенској улици.

Како се додаје, наводно је нападнута и једна телевизијска екипа.

Продужена забрана кретања, основци не иду у школу

Влада Словеније продужила је забрану кретања између општина и забрану окупљања више од шест особа за још недељу дана, али је дозволила да се отворе још нека предузећа и службе.

У Словенији се, после две недеље распуста, основци неће вратити у школе у понедељак због ситуације у вези са корона вирусом пошто ће поново бити уведено одржавање наставе на даљину. У средњим школама и гимназија већ је уведено учење на даљну почетком ове недеље.

Вртићи ће, такође, остати затворени, али ће брига о деци бити доступна родитељима, који су запослени у службама од кључног значаја. Универзитети и друге високошколске установе наставиће да одржавају наставу на даљину, а школе за децу и одрасле с специјалним потребама остаће затворене.

Министарка образовања Симона Кустец рекла је да ће влада преиспитати одлуку за недељу дана.

Извор:
ДИРЕКТНО