Француска: Терористички напад испред цркве у Ници, једна особа обезглављена

crkva-u-nici-posle-teroristickog-napada

Најмање две особе су умрле, док их је више рањено. Градоначелник Нице саопштио да све указује на терористички напад

Испред цркве Нотр Дам у Ници у Француској догодио се напад у којем су најмање две особе изгубиле живот, а више њих је рањено.

Напад се догодио око 9 часова испред базилике Нотр Дам у Ници.

Најмање две особе су умрле, док их је више рањено. Једној од жртава је одрубљена глава.

Нападач је ухапшен.

Градоначелник Нице саопштио је да све указује на терористички напад.

Медији преносе да је једна особа од 70 година обезглављена у нападу, али ова информација још увек није званично потврђена. Како је пренео Ројтерс позивајући се на изворе из полиције, једној старијој жени је одрубљена глава као у недавном нападу у Паризу када је убијен наставник историје.

Би-Би-Се преноси да су две преминуле особе жене, а да је један рањени мушкарац у критичном стању.

Према речима градоначелника Кристијана Естросија, нападач је ухапшен. Медији јављају да је претходно неутралисан бојевом муницијом и да је пребачен у болницу, а према последњим информацијама, он је био повезан са терористичком организацијом.

Француски министар унутрашњих послова Жерал Дарманен рекао је да је у Ници у току полицијска операција, преноси Ројтерс.

Градоначелник Нице написао је на Твитеру да је реч о терористичком нападу, а медији преносе да је засад двоје преминулих после напада.

На друштвеним мрежама се деле снимци са улица Нице док се грађани евакуишу. Грађанима Нице је препоручено да избегавају подручје око места напада.

Извор:
СТАЊЕ СТВАРИ