Скуп десничара у парку код Економског, кордон и контра-акција

kontraskup

У парку код Економског факултета налазе се присталице десничарког покрета „Народне патроле“, које су претходно позвале на скуп против миграната, док су у улици Гаврила Принципа активисти левичарских организација на контраскупу, а две групе раздваја кордон полиције.

За сада је мирно, и полиција обезбеђује скуп, јавља репортерка Н1.

Десничарска организација „Народна патрола“ позвала је раније преко друштвених мрежа на скуп у 17 сати „Очистимо парк код Економског факултета“ уперен против миграната.

Левичарске организације одговориле су позивајући на дељење чаја избеглицама из Азије и Африке у 16.30 часова, пола сата пре одржавања скупа и акције коју организују „Народне патроле“.

„Чај солидарности“ организовали су Марксистичка организација Црвени, Маркс21, Комунисти Србије, Зрењанински социјални форум, Антифашистичка акција Сомбора, Не рехабилитацији, Панонска антифашистичка организација – ПАОР, А11 – Иницијатива за економска и социјална права, Кликактив – Центар за развој социјалних политика, Центар за југословенске студије, Лезбејска и геј солидарна мрежа, Политички плакат, Бенд Џезболлах, Хор Наша пјесма.

Извор:
Н1ИНФО