Линта: Србија да откупи предмете из Јасеновца који се продају на интернету

Miodrag-Linta-

Предсједник Савеза Срба из региона Миодраг Линта позвао је Министарство спољних послова да откупи све предмете, документа, личне ствари и фотографије из концентрационог логора Јасеновац која су се појавила на интернет сајту за куповину и продају „Ибеј“, јер је у питању дубоко антицивилизацијски чин.

– Ријеч је о највулгарнијем вријеђању и ругању око 700.000 жртава највеће фабрике смрти у историји Балкана, њихових потомака и српског народа – навео је Линта.

Истакао је да су све те ствари од огромног историјског и културног значаја за српски народ и Србија треба да пошаље јасну поруку да неће мирно посматрати срамну и морбидну продају.

Линта је подсјетио да на радикални ревизионизам и искривљивање историјске истине када се концентрациони логор Јасеновац у Хрватској и шире скандалозно проглашава сабирним и радним логором, због чега су сваки документ, предмет и фотографија од огромне вриједности у борби за истину о почињеном геноциду над српским народом.

Нагласио је да Србија треба, по угледу на Израел, да оснује меморијални центар српских жртава геноцида НДХ који би се на системски и плански начин бавио документовањем геноцида, почињеним над српским народом током Другог свјетског рата.

Извор:
ИН4С