САОПШТЕЊЕ ПОКРЕТА ЗА ОДБРАНУ КОСОВА И МЕТОХИЈЕ: Поводом најновијих дефетистичких изјава председника Србије

Покрет-КиМ1

Недељу дана након што нас је запрепастио изјавом да би побуњени Албанци могли да протерају преосталих 95.000 Срба с Косова и Метохије и тиме, цитирамо, „заврше посао“, председник Србије је на састанку с „Националним конвентом за ЕУ“, организацијом безусловно пробриселске провенијенције, изнео још један крајње штетан став. Наводно, рат који тренутно бесни на Кавказу (агресија Азербејџана на Нагорни Карабах и Јерменију) показује како је била „далековида“ његова политика окренута против замрзнутог конфликта на Косову и Метохију, будући да он „у било којем тренутку може бити одмрзнут“.

На свега овога закључујемо следеће:

  1. За председника Србије је боље сада и одмах неповратно се одрећи своје, противправно отуђене територије (Косова и Метохије), него оставити могућност да се она у будућности врати Србији.
  2. Председник Србије је све донедавно упорно тврдио да на КиМ живи 125.000 Срба, као и да је за време његовог обављања највиших државних функција заустављено њихово исељавање из Покрајин. Ако сада изјављује да их има 30.000 мање, тада или је раније говорио неистину, или је, захваљујући његовој „визионарској“ политици, за свега неколико година број Срба на КиМ смањен за четвртину.
  3. Србија којој би он био на челу, упркос бројним заклињањима како он неће дозволити убијање нити протеривања Срба на КиМ, и упркос својим тврдњама да наша војска „никад није била јача“ – не би била способна или вољна да заштити своје становништво од убилачке агресије терориста. Тиме је не само још једном обесхрабрио наше сународнике који јуначки бране своју дедовину и државни интерес своје отаџбине, него је и посредно охбрабрио албанске терористе у њиховој трајној намери да протерају све Србе с КиМ.
  4. Српска јавност је посредно обавештена да је оживљен тзв. „унутрашњи дијалог о КиМ“, који је управо председник Србије својевремено био инсценирао да би легитимисао своју унапред и одавно зацртану намеру предаје КиМ албанским терористичким сепаратистима. Том најавом, он се још једном појавио у друштву својих сигурних истомишљеника у српској јавности када је реч о решењу Косовског питања – тзв. „Друге Србије“, којима је блиско све што је противно интересима Срба и Србије.

Овим путем поново подсећамо српску јавност, грађане Србије и српски народ на неопходност спречавања Александра Вучића у настављању тихе колаборације с натовским покровитељима непостојеће „државе Косово“, тј. у завери против свог народа и своје државе.

4.10.2020 председништво Покрета

Извор:
ПОКРЕТ ЗА ОДБРАНУ КОСОВА И МЕТОХИЈЕ