Разбуктава се рат између Јерменије и Азербејџана, серија експлозија у престоници Карабаха, ракетирани циљеви на југозападу Азербејџана

СТЕПАНАКЕРТ – У центру Степанакерта, престонице самопроглашене републике Нагорно-Карабах, одјекнула је данас серија јаких експлозија, јавља репортер „РИА Новости”.

Како се наводи, након сваке детонације могао се чути карактеристичан звук рушења.

Још није познато шта је погођено, додаје агенција.

Јерменско министарство одбране објавило је на Фејсбуку видео снимак последица гранатирања које су извеле снаге Азербејџана на Степанакерт, главни град самопроглашене републике Нагорно-Карабах.

На снимку се виде кратери после експлозије граната, рушевине зграда, аутомобили затрпани рушевинама.

Раније је објављено да жене и деца напуштају Степанакерт због гранатирања. Готово сви становници напустили су градове Карабаха који се налазе на линије контакта са оружаним снагама Азербејџана, преноси агенција РИА Новости.

  Ракетирани циљеви на југозападу Азербејџана

БАКУ – Министарство одбране Азербејџана саопштило је данас да је јерменска артиљерија из града Степанакерта у Нагорно Карабаху ракетирала два погранична града у Азербејџану – Тертер и Горадиз.

Министарство одбране у Бакуу саопштило је да азербејџанска армија узвраћа на јутрошње ракетне нападе јерменске артиљерије, известио је Тасс а преноси Танјуг.

Извор:
НСПМ