Гренел о одушевљењу Срба због предаје Газивода Американцима

Grenel-

Специјални представник америчког председника за дијалог Ричард Гренел објавио је данас на Инстаграму фотографије, са портала Косово Онлајн, моста који се налази у Брњаку код Зубиног Потока и језера Газиводе.

Гренел је у сторију на Инстаграм налогу објавио две фотографије са портала Косово Онлајн не кријући одушевљење због потеза Срба са севера Косова.

У знак подршке америчком председнику Трампу Срби на северу Косова данас су на брњачком мосту и на брани језера Газиводе поставили велике транспаренте.

Гренел је на фотографијама означио језеро Газиводе које се налази на северу Косова и америчког председника Трампа.

Нешто касније се вечерас огласио и на Твитеру, подсетивши да су се делегације Косова и Србије на разговорима у Вашингтону 4. септембра спориле и око имена овог језера. Албанци језеро Газиводе зову Ујмани.

“Како назвати језеро на Косову и у Србији представљало је озбиљну препреку упркос томе што су САД ковале компромис да покрену студију изводљивости за стварање радних места и више енергије за регион… па су се обе стране сложиле око новог имена: Језеро Трамп”, навео је Гренел у твиту.

На мосту је постављен транспарент са поруком на енглеском “Председниче Трамп, косовски Срби захваљују вам на томе што доносите мир”.

На брани језера Газиводе порука је још сажетија и емотивнија, и гласи “Језеро Трамп”.

Поруке подршке послали су због његове борбе за мир и напредак у овом региону и ангажовања у дијалогу Београда и Приштине.