ВУЧИЋА ТРЕНИРА МЕДИЈСКИ ЕКСПЕРТ МЕРКЕЛОВЕ

vucic merkelovaНе гледај у под, говори гласније и понашај се као обичан човек

Првог потпредседника Владе Србије Александра Вучића током посете Берлину за медијски наступ обучавао је Кристијан Мозер, експерт за медије и некадашњи ПР канцеларке Ангеле Меркел, наводи Блиц.

Мада је и сам Вучић вероватно мислио да после двадесетогодишњег искуства у политичком животу нема онога што не зна, човек који је некада стајао иза сваког појављивања у јавности најмоћније жене на свету открио му је још понеку тајну. Вучић је добио смернице о томе како да се понаша у јавности, а како приликом гостовања у медијима.

merkelova

– То је био прави тренинг, у телевизијском студију, са рефлекторима, камерама и шкакљивим питањима. Мозер и Вучић затим су одгледали снимак и тражили замерке – каже за овај лист један од људи који су присуствовали тренингу.

merkelova 1

Прво питање које је чувени медијски експерт поставио Вучићу је „да ли би он веровао човеку на снимку“.

vucic 1

– Замерка се односила на поглед у току трајања интервјуа, који мора да буде горе, у висини камере, а не у под, што Вучић понекад ради. Такође, први потпредседник Владе је добио савет да говори гласније – рекао је саговорник Блица.

Када је реч о озбиљним разговорима, као што су проблем Косова или ЕУ, с европским и светским званичницима, сугерисано му је виђење ситуације из угла „малог човека“ да би дочарао саговорнику шта би било који помак, на пример у европским интеграцијама, за обичне људе значио.

БЛИЦ