Ђорђе Вукадиновић: Бриселски споразум је био издаја, а овај вашингтонски је још гори; Ударили смо шамар Русији и Кини које то сигурно неће мирно гледати

Споразум у Вашингтону јесте историјски, јер је неко први пут потписао такву фарсу и бућкуриш, која нема везе са међународним споразумом.

Ово за „Србин инфо“ каже политички аналитичар Ђорђе Вукадиновић и напомиње да је посебно понижавајуће то што смо се обавезали на диверсификацију својих енергетских извора, другим речима, да енергенте не узимамо само од Русије, него амерички течни гас.

– Мораћемо и да размонтирамо 5Г кинеску технологију, која можда и јесте спорна, али која би нормална држава потписала серију такву серију понижења у односима са трећом државом.

Бриселски споразум је издајнички, а овај је још гори.

Посебан проблем је што смо од Израела као „награду“ што премештамо амбасаду у Јерусалим, добили признање Косова.

Вучић је ударио шамар Москви и Пекингу и они све ово неће мирно гледати.

Такође, обавезали смо се да декриминализујемо хомосексуалност у другим државама!? Какав је то букћуриш.

Ми смо се обавезали да нећемо уопште радити против независности Косова. То је понижење.

Ово је апсурдни споразум, који служи само Трамповој кампањи.

Вукадиновић: Све за 15 минута са Трампом у овалном кабинету – за 30 минута дао би Врање и све до Ниша

Вукадиновић је споразум из Вашингтона коментарисао и на Твитеру, и том приликом је написао:  „Ово је споразум који служи, пре свега, Трамповој кампањи. Затим, на другом месту, Израелу, који добија још две амбасаде у Јерусалиму (мада ја мислим да од сеобе наше амб. неће бити ништа). Приштина је добила третман државе и важно признање Израела…“. За оно што је овим споразумом добила Србија није било места у горњем твиту. Али, кад размислим, нема ни шта да се каже. (Осим ако под „добитком“ не сматрамо невиђену међународну бруку, блам и понижење – због којег нам се смеје цео свет.)

Вукадиновић у наставку даље пише: „Господе Боже. Какав галиматијас и понижење?! Мало Газиводе (на управљање САД). Мало 5 Г мрежа, Хезболах, хомосексуалност и Израел. Мало мораторијум на борбу против независности Косова*. И то све за 15 минута са Трампом у овалном кабинету. За 30 минута дао би Врање и све до Ниша. Све у свему, трамповски китњасто, театрално и кичасто – и углавном нефункционално. Отприлике као и оне његове „Трамп-куле“.

А ово уметање Израела и читаве те димензије у ову причу је ем неумесно, ем контрапродуктивно, па и понижавајуће за све актере.“

Цео интервју можете погледати овде:

Извор:
НСПМ