Шта је тачно речено у разговору Александра Вучића и Сергеја Лаврова

lavrov-vucic

У српској верзији телефонског разговора Вучића и Лаврова не помиње се Резолуција 1244 СБ УН

Српска верзија

Телефонски разговор са министром иностраних послова Руске Федерације

Председник Републике Србије Александар Вучић разговарао је данас телефоном са министром иностраних послова Руске Федерације Сергејем Лавровом и упознао га са разговорима које је делегација Републике Србије имала у Вашингтону и Бриселу.

Двојица саговорника су констатовала да су односи Србије и Русије искрено пријатељски. Они су такође потврдили одлучност да се настави рад на остварењу свих заједничких пројеката, као и међусобна подршка на међународној политичкој позорници.

Шеф руске дипломатије Лавров рекао је председнику Србије Вучићу да ће Русија увек подржавати пријатељску Србију, док је председник Вучић изразио уверење да ће долазак председника Владимира Владимировича Путина у Србију бити од историјског значаја и допринети унапређењу односа и сарадње двеју земаља.

Руска верзија

О телефонском разговору Министра иностраних послова Русије Сергеја Лаврова са Председником Србије Александром Вучићем

6. септембра је одржан телефонски разговор између Министра иностраних послова Руске Федерације Сергеја Лаврова и Председника Републике Србије Александра Вучића.

Са обе стране је изражена усмереност на свестран развој односа стратешког партнерства и политичког дијалога у складу са договорима између председника две земље.

Александар Вучић је информисао о резултатима састанка у Вашингтону и предстојећим преговорима у Бриселу.

У оквиру разматрања косовског проблема наглашена је непроменљивост става Русије у корист тражења чврстог и трајног решења на основу резолуције СБ УН 1244.

Извор:
СТАЊЕ СТВАРИ