Како нас “убијају“ јогурт и сокови?

vocni-sejkНеколико ствари које волимо да поједемо мислећи да нису лоше за нас заправо су замке у које падамо и права су ноћна мора за организам. На пример, ниједан нутрициониста не препоручује бели хлеб, али ево шта је за линију још горе од њега.

Јогурт је сам по себи здрав, као и воће, али када их произвођач спакује у воћни јогурт, то постаје ноћна мора за организам. Пошто се унутра дода огромна количина шећера или вештачких заслађивача, боја и адитива, то више нема никакве везе ни са јогуртом ни са воћем.

Савет: Уместо да купите готов воћни јогурт у радњи, направите га сами у блендеру.

Слична је прича и са воћним соковима, којима се такође додаје шећер, адитиви и боје како би се сакрило да у њима од воћа нема скоро ништа.

Савет: Купите воће и сами исцедите сок и увидећете разлику.

Разни напитци од кафе који заправо изгледају више као неки десерт препуни су рафинираног шећера, млечних масти и све заједно има и до 400 калорија у једној обичној шољи. Боље се вратити класичној турској кафи јер она, у умереним количинама, може бити добра за здравље.

Савет: Маните се „кафичица“, него се вратите Османлијском царству.

Крекери и сличне грицкалице од процесуираних угљених хидрата нису ни близу онога што мислите, јер се заправо ради о процесуираном брашну, вештачким укусима, заслађивачима и бојама уз огромне количине високофруктозног кукурузног шећера. Једном речју – страва запакована у леп омотач.

Савет: Избаците грицкалице од процесуираних угљених хидрата из исхране (и кроз прозор).

новимагазин.рс