Ветеран са Космета кога избацили из стана: „Вукли су ме и тукли кроз град као криминалца!“

За њих је потребан кордон полиције: породица Јашовић

„Осећам се понижено. Полиција ме је је вукла кроз град, као последњег криминалца. Доживео сам од својих колега да ме болесног туку и штипају. Теже ми је данас него када сам под ватром напустио Пећ. Моја јединица је последња напустила линију фронта са Ђаковицом. Данас ми је теже“- рекао нам је Градимир Јашовић, ратни ветеран,  чија је породица јуче исељена из стана у Аранђеловцу од стране јавног извршитеља Видоја Стојковића и великог броја припадника полиције.

Градимир је у тешком стању. Једва се бори са сузама.

-Извели су ме на превару, као да причам са извршитељем. И одмах ме ухапсили. Ништа нисам урадио. Кћерка је кукала. Ухапсили су и њу и брата, провела је 14 часова у полицијском притвору. Мене су водили кроз град, вукли ме… Преко сто полицајаца су довели да би ме хапсили, мене и моју породицу-понавља видно потресен ратни ветеран са Космета Градимир.

Штавише, он и његова кћерка Теодора (24) кажњени су са по 30 хиљада динара од стране Прекшајног суда.

После првог дана у „савременом прогонству“ Градимир је са супругом и болесним родитељима који имају 91 и 83 године ноћ провео код родбине, док је Теодора преспавала код другарице. Иначе, он је болестан од дијабетиса и четири пута дневно узима инсулин.

узнемирујући снимак исељења породице Јашовић