ХАОС У ПЉЕВЉИМА, СИЛОМ И ТОРТУРОМ ХОЋЕ ДА ЗАПЛАШЕ НАРОД: Туча због политике, полиција хапсила НЕДУЖНЕ, бацала људе по путу, има повређених!

ХАОС У ПЉЕВЉИМА, СИЛОМ И ТОРТУРОМ ХОЋЕ ДА ЗАПЛАШЕ НАРОД: Туча због политике, полиција хапсила НЕДУЖНЕ, бацала људе по путу, има повређених!

Фото: АП

У ЦЕНТРУ Пљеваља у суботу вече сукобила се група младих људи са лицима која су дошла са Цетиња и из Никшића.

Повод за физички обрачун је политички мотивисан, после сукоба интервенисали су припадници противтерористичке јединице, има повређених, а приведене су четири особе.

Према нашим сазнањима особе које су дошла са Цетиња и Никшића на аутомобилске трке, које се у суботу и недељу одржавају у Пљевљима, у угоститељском објекту „Цезар“ сукубила су се са млађим људима из Пљеваља. Повод је била политика.

Када је изгледало да се ситуација смирила, интервенисале су противтерористичке јединице, чији су припадниц претукли и повредили неколико недужних пролазника.

Према казивању очевидаца, припадници полиције су грађане извлачили из аутомобила, бацили на асвалт и везали, без обзира да ли су учествовали у инциденту, или не.

Полицајци су дошли из хотела „Франце“, где су стационирани од посете председника ДПС-а Мила Ђукановића Пљевљима 20.августа.

Гурали су и ударали жене, као да су они учесници у тучи

– Ово је страшна ситуација. Покушавају силом и невиђеном тортуром да заплаше народ и да силом на власти задрже оне које народ неће – казала нам је одборница ДНП-а у пљеваљском локалном парламенту Анђела Ђуковић.

Она нам је испричала да су полицајци повредили поједине људе која она лично познаје а који нису учествовали у инциденту.

– Гурали су и ударали жене, као да су они учесници у тучи. То је срамно. Полицајци треба да служе народу и држави. Полицајци не би требало да буду марионете и шпиуни већ да штите ред – казала је Ђуковићева уз позив младима и свим другим Пљевљацима да буди прибрани

ПОЛОМЉЕНА СТАКЛА НА ПРОСТОРИЈАМА ДПС

У ИНЦИДЕНТУ у угоститељском објекту „Цезар“ поломљења су стакла на просторијама седишта пљеваљског ДПС-а које се налази преко пута поменутог угоститељског објеката. Полиција је под сумњом да су поломили стакла на просторијама ДПС-а привела два лица.

-Пљеваљска полиција је дошла до сазнања да је М.Р. (23) синоћ у касним часовима поломио стакло на просторијама које користи једна политичка партија, док је П.М. (19) упутио увредљиве речи и псовке једном лицу из Пљеваља и они су због прекршаја из Закона о јавном реду и миру лишени слободе и приведени на даљу надлежност судији за прекршаје, саопштено је из Управе полиције.

Она је рекла да је у Пљевљима овим инцидентом, као и многим другим инцидентима, где је полиција прекорачила границу својих овлашћења, нарушена озбиљно безбедност грађана.

– Пљевља су тренутно окупиран град и позивам у првом реду младе да не наседају на провакације – казала је Ђуковићева.

Из Управе полиције је саопштено да су у Пљевљима четири особе ухапшене због нарушавања јавног реда и мира, а наглашавају да су у успостављању јавног реда и мира учествовали су и припадници Противтерористичке јединице. Како је сапштено, дошло је до туче испред једног угоститељског објекта због које су ухапшени Цетињанин Н.Ђ. (35) и Пљевљак С.Ш. (31), саопштено је из Управе полиције.

У тучи су учествовали и И.М. (30),  Д.Т. (27) из Пљеваља, Д.Н. (47) из Никшића и П.М. (36) са Цетиња, а неки су задобили и повреде.

– Сви су доведени у службене просторије ЦБ Пљевља, а у успостављању јавног реда и мира учествовали су и припадници Противтерористичке јединице, саопштено је из полиције.

Извор: Новости