Двери: СНС спремила лажне бираче, који ће са лажним документима добијеним од црногорске тајне службе гласати за ДПС на изборима у ЦрнојГори

Странка Двери је данас саопштила да је владајућа Српска напредна странка (СНС) у Моравичком округу „спремила 300 лажних бирача“ за предстојеће парламентарне изборе у Црној Гори који се одржавају у недељу, 30. августа.

„Према инсајдерском извору из редова СНС у Чачку, власт у Србији припрема помоћ братском црногорском режиму Мила Ђукановића на наступајућим изборима 30. августа у форми лажних бирача из Србије који ће за ту прилику добити црногорска документа“, пише у саопштењу Двери.

Двери наводе да исти извор тврди да је само у Моравичком округу (Чачак, Горњи Млановац, Лучани, Ивањица) СНС припремила 300 својих чланова који ће на дан избора у Црној Гори са лажним документима добијеним од црногорске тајне службе гласати за сада владајућу Демократску партију социјалиста (ДПС), коју предводи председник Црне Горе Мило Ђукановић.

„И у другим окрузима у Србији СНС је поделила квоте које морају да буду испуњене како би се више хиљада лажних гласова слило Милу Ђукановића јер је у заостатку у односу на опозицију“, тврди се у саопштењу.

Двери оцењују да је то разлог зашто је Црна Гора упркос пандемији отворила границе – да би „лажни бирачи“ могли да уђу на дан избора.

„Српски покрет Двери упозорава власт у Србији да је стајање на страну Мила Ђукановића директно уперено против српског народа и Српске православне цркве (СПЦ) у Црној Гори, који трпе невиђене притиске и малтретирање актуелног црногорског режима“, указује се у саопштењу.

Двери твде да је председник Србије Александар Вучић већ једном, на прошлим изборима, „спасао свог брата близанца Мила Ђукановића“ од пораза „пристајањем да учествује у монтирању лажне афере ‘Државни удар’ „, а овога пута се „могу очекивати нове лажне оптужбе да неки Руси и Срби раде“ против црногорске државе.

„Вучић очито много дугује Ђукановићу и сада мора да враћа те дугове“ чиме „ради на штету српских националних интереса и стаје на страну оних који су усвајањем скандалозног Закона о слободи вероисповести кренули у отимање светиња СПЦ у Црној Гори“, пишу Двери.

Двери траже да „истина о Вучићевој и СНС подршци Милу Ђукановићу изађе на видело“ и да се тиме „спречи нова изборна крађа у Црној Гори“.

„Смена власти у Подгорици била би увод у смену власти у Београду, па се зато владајући режим у Србији толико плаши пада Мила Ђукановића“, оцениле су Двери.

Извор:
НСПМ